Peste cu sos
- marupescaru
- 06-03-2010
- 14038
- 0
Detalii
Porti | 2 |
Timp | 30 |
Descriere peste cu sos
Sosul:
25 g unt �
4 lingurite rase de faina
4 linguri rase de smantana
1 galbenus
3 linguri de patrunjel
zeama si coaja de la jumatate de lamaie
Preparare:
Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere.
Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10�15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald.
Sosul ramas se mai fierbe 5 minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.
Intr-o craticioara se pune untul si faina si se amesteca la foc mic pana se omogenizeaza, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecand mereu.
Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smantana si se pune peste sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, si nu se da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjel tocat,o jumatate de legatura. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure.
25 g unt �
4 lingurite rase de faina
4 linguri rase de smantana
1 galbenus
3 linguri de patrunjel
zeama si coaja de la jumatate de lamaie
Preparare:
Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere.
Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10�15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald.
Sosul ramas se mai fierbe 5 minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.
Intr-o craticioara se pune untul si faina si se amesteca la foc mic pana se omogenizeaza, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecand mereu.
Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smantana si se pune peste sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, si nu se da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjel tocat,o jumatate de legatura. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure.
Ingrediente reteta
-
salau 1000 grame
-
unt 50 grame
peste cu sos : 0 comentarii