Detalii
Porti | 4 |
Timp | 60 |
Descriere peste gratinat
Se curata pestele, se fierbe si se desface carnea de pe oase.
Se prepara un sos gros din 50 g unt, faina si lapte. Dupa ce s-a ingrosat bine sosul, se ia la o parte de pe foc si dupa ce s-a racit putin se adauga galbenusurile, piper pisat si sare dupa gust, iar la urma se amesteca si cu albusurile batute spuma. Cu restul de unt se unge un vas de sticla rezistent la foc, sau orice forma joasa, in care se pune o parte din compozitia de sos gros, peste acesta se asaza carnea de peste fiarta si curatata de oase, iar deasupra se toarna restul de sos, se presara cu cascaval ras si se introduce in cuptor la temperatura potrivita. Se coace pana se rumeneste frumos, dupa care se serveste la masa in vasul in care s-a copt. Se poate pregati si in capacele de cate o portie.
Se prepara un sos gros din 50 g unt, faina si lapte. Dupa ce s-a ingrosat bine sosul, se ia la o parte de pe foc si dupa ce s-a racit putin se adauga galbenusurile, piper pisat si sare dupa gust, iar la urma se amesteca si cu albusurile batute spuma. Cu restul de unt se unge un vas de sticla rezistent la foc, sau orice forma joasa, in care se pune o parte din compozitia de sos gros, peste acesta se asaza carnea de peste fiarta si curatata de oase, iar deasupra se toarna restul de sos, se presara cu cascaval ras si se introduce in cuptor la temperatura potrivita. Se coace pana se rumeneste frumos, dupa care se serveste la masa in vasul in care s-a copt. Se poate pregati si in capacele de cate o portie.
Ingrediente reteta
-
peste alb 500 grame
-
unt 100 grame
-
ciuperci 300 grame
-
ulei 50 mililitri
-
ceapa 1 bucati
-
faina 50 grame
-
oua 2 bucati
-
lapte 250 mililitri
-
cascaval ras 100 grame
peste gratinat : 0 comentarii