Detalii
Porti | 6 |
Timp | 60 |
Descriere peste inabusit
Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se pune in cratita pe un singur rand, se toarna apa in asa fel ca bucatile sa fie acoperite cel mult pina la jumatate, se sareaza; cratita se acopera bine cu un capac si se lasa sa fiarba in clocote timp de 15-20 minute. Pestele gatit inabusit este mai gustos decit cel fiert in apa multa. Gustul lui se poate imbunatati mult daca se adauga la fiert patrunjel si ceapa. Cand pestele este gata se asaza pe un platou incalzit, iar cu zeama ramasa se prepara un sos alb sau de rosii.
Se serveste cu cartofi fierti
Se serveste cu cartofi fierti
Ingrediente reteta
-
peste proaspat 500 grame
-
faina 1 linguri
-
unt 1 linguri
-
cartofi 800 grame
peste inabusit : 0 comentarii