Piftie de peste
- marupescaru
- 07-03-2010
- 3785
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 30 |
Descriere piftie de peste
Se curăţă peştele fără a i se îndepărta capul, coada şi înotătoarele. Se împarte în porţii şi se pun într-o cratiţă cu apă, sare şi foi de dafin. Se fierb la foc potrivit, se ia spuma. Când peştele este fiert, se scoate, iăsându-se capul, care va fierbe în continuare până când zeama a scăzut astfel încât, luând o picătură între degete, să se simtă gelatinoasă. La nevoie, se pot adăuga 1-2 foi de gelatină albă. Feliile de peşte se aşază pe un platou adânc. în zeamă se pune usturoiul pisat (după gust), se fierbe într-un clocot, se drege cu un albuş bătut spumă, se strecoară printr-o pânză fină sau o sită deasă, se toarnă deasupra peştelui. Se ţine la rece ca să se închege. Se serveşte cu salată verde, salată de ardei copţi, gogoşari muraţi
Ingrediente reteta
-
peste 2000 grame
-
catei usturoi 5 bucati
piftie de peste : 0 comentarii