Piftie de peste

Detalii

Porti 4
Timp 30

Descriere piftie de peste

Se curăţă peştele fără a i se îndepărta capul, coada şi înotătoarele. Se împarte în porţii şi se pun într-o cratiţă cu apă, sare şi foi de dafin. Se fierb la foc potrivit, se ia spuma. Când peştele este fiert, se scoate, iăsându-se capul, care va fierbe în continuare până când zeama a scăzut astfel încât, luând o picătură între degete, să se simtă gelatinoasă. La nevoie, se pot adăuga 1-2 foi de gelatină albă. Feliile de peşte se aşază pe un platou adânc. în zeamă se pune usturoiul pisat (după gust), se fierbe într-un clocot, se drege cu un albuş bătut spumă, se strecoară printr-o pânză fină sau o sită deasă, se toarnă deasupra peştelui. Se ţine la rece ca să se închege. Se serveşte cu salată verde, salată de ardei copţi, gogoşari muraţi

Ingrediente reteta

  • peste 2000 grame
  • catei usturoi 5 bucati

piftie de peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii