Detalii
Porti | 6 |
Timp | 90 |
Descriere piftii din peste
Se curãþã peºtele fãrã a i se îndepãrta capul, coada ºi înotãtoarele. Se împarte în porþii ºi, împreunã cu capul, se pun într-o cratiþã cu apã, sare ºi foi de dafin. Se fierb la foc potrivit, se ia spuma. Când peºtele este fiert, se scoate, lãsându-se capul, care va fierbe în continuare pânã când zeama a scãzut astfel încât, luând o picãturã între degete, sã se simtã gelatinoasã. La nevoie, se pot adãuga 1-2 foi de gelatinã albã. Feliile de peºte se aºazã pe un platou adânc. în zeamã se pune usturoiul pisat (dupã gust), se fierbe într-un clocot, se drege cu un albuº bãtut spumã, se strecoarã printr-o pânzã finã sau o sitã deasã, se toarnã deasupra peºtelui. Se þine la rece ca sã se închege. Se serveºte cu salatã verde, salatã de ardei copþi, gogoºari muraþi.
Ingrediente reteta
-
crap 1500 grame
-
apa 1500 mililitri
-
catei de usturoi 5 bucati
-
foi de dafin 3 bucati
-
albus de ou 1 bucati
piftii din peste : 0 comentarii