Detalii
Porti | 4 |
Timp | 60 |
Descriere pilaf cu peste
Orezul spãlat, scurs, se pune peste untul încãlzit; orezul trebuie sã absoarbã untul (o lingurã sau douã) fãrã sã prindã culoare; se cãleºte orezul la foc mic. Se stinge cu zeamã de zarzavat sau zeama în care a fiert peºtele (trebuie sã fie o datã ºi jumãtate volumul orezului); se sãreazã, se pipereazã, dupã gust ºi se fierbe acoperit, în clocote mici, pânã a absorbit orezul tot lichidul (bobul trebuie sã rãmânã întreg).
Bucãþile de peºte se prãjesc uºor, pânã capãtã o culoare aurie; se scot ºi se pun într-o cratiþã. Se adaugã vinul alb, bulionul de roºii, ºi, facultativ, câteva mãsline fãrã sâmburi ºi câteva fire de arpagic tocate mãrunt. Se fierb acoperit 25 de minute. Orezul, presãrat cu pãtrunjel verde tocat sau cu caºcaval ras, se serveºte cu mâncarea de peºte, ca garniturã (sau se aºazã pe un platou mâncarea la mijloc ºi orezul de jur împrejur).
Bucãþile de peºte se prãjesc uºor, pânã capãtã o culoare aurie; se scot ºi se pun într-o cratiþã. Se adaugã vinul alb, bulionul de roºii, ºi, facultativ, câteva mãsline fãrã sâmburi ºi câteva fire de arpagic tocate mãrunt. Se fierb acoperit 25 de minute. Orezul, presãrat cu pãtrunjel verde tocat sau cu caºcaval ras, se serveºte cu mâncarea de peºte, ca garniturã (sau se aºazã pe un platou mâncarea la mijloc ºi orezul de jur împrejur).
Ingrediente reteta
-
orez 300 grame
-
ulei 2 linguri
-
unt 2 linguri
-
peste slab 500 grame
-
vin alb 150 mililitri
-
bulion 4 linguri
pilaf cu peste : 0 comentarii