Pilaf de peste

Detalii

Porti 4
Timp 3

Descriere pilaf de peste

Ceapa se caleste in untdelemn,se adauga orezul,apoi zeama in care a fiert pestele,pestele taiat bucatele si dezosat,sare,piper.Se lasa sa fiarba.Cand este aproape gata se adauga patrunjelul.Se lasa sa scada.Se serveste cu sos de rosii.

Ingrediente reteta

  • peste 1500 grame
  • orez 200 grame
  • zeama 700 mililitri
  • untdelemn 100 mililitri
  • patrunjel verde 1 bucati
  • sare,piper 10 grame
  • ceapa 3 bucati
  • sos de rosii 6 linguri

pilaf de peste : 15 comentarii

  • aroma de scoica merge acum vara in nada??

  • eu pescuiesc de 3 ani numai la dunare si nu folosesc decat mixtura pe baza de betaina amestecata cu porumb uscat pe momitor ,iar in carlig doar porumb uscat pe silicoane!recunosc ca am cel mult 2,3 trasaturi pe zi,dar sunt multumit!
    bafta la peste!:)

  • aromele naturale sunt cele mai bune!ex:boabe crude de porumb tinute in dulceata de capsuni.

  • sall,am fost pe dunare cu tot felul de arome ex capsuni,porumb,scoici etc etc si nu mai spun boilesurile ca ne-au rupt la bani si nici un rezultat. cu ce credeti ca am avut rezultate bune....................??????? cu traditionala mamaliga simpla facuta la tuci in curte
    asta e cu crapul...................fir intins

  • cred ca,tocmai an asta consta frumusetea pescuitului!inca nu se stie bine cand mananca si ce mananca pestele.unde al gsesti dimineata si unde este in timpul zilei.modul de viata total diferit fata de cel al oamenilor ai aduce un ,,avantaj" cand este vorba de pescuit sportiv.dar,crapul fiind un peste care ajunge la greutati considerabile are nevoie de multe proteine si calorii.eu,de aici am plecat cu rationamentul an momentul an care am anceput sa fac nada.caci nada al aduce pe crap an zona carligului si unul dintre cei mai buni atractanti
    (considerati de mine)este halvaua.am folosit-o si ca momeala si am avut rezultate atunci cand soarta parea potrivnica..

  • aromele folosite in exces bineinteles ca dauneaza,mai ales cele obtinute chimic.
    in privinta aromelor naturale am o cu totul alta parere-sunt infinit mai bune decat cele artificiale si nu cred ca poate exista o concentratie peste care dauneaza.problema este ca nu putem avea asa ceva in concentratiile pe care ni le dorim.
    aromele sintetice sunt in marea lor majoritate esteri (subst.chimice cu miros in general placut).sunt f. greu solubile in apa,de aceia se foloseste alcool pentru "solubilizarea" lor.
    personal am experimentat porumbul "murat" in palinca.am facut acelasi lucru folosind esenta de prune englezeasca si alcool alimentar.rezultatul a fost net in favoarea palincii.
    pentru pescuitul adevarat insa ...tot porumbul uscat si mamaliga simpla sunt cele mai bune.
    parerea mea.

  • aici are dreptete in ceea ce priveste felul in care iti prepari momeala,dar eu am facut aproape o luna, zi de zi probe cu tot felul de nutreturi ,combinate intre ele cu anumite cantitati si tipuri de arome,vreau sa va spun ca in acele lacuri unde pestele nu a fost invatat cu aceste arome iar pescarii localnici care nu au cunostinte decat cum se prepara mamaliga,sau boabele de porumb,rame sau viermusi,nu pune gura decat pe acea momeala cu care a fost invatat ani de-a randul.am schimbat aceste momeli aromate cu mamaliga ,cu porumb si au si inceput sa apara crapii,si nu putini,asa ca eu am invatat aceasta lectie facandu-mi temele zi de zi timp de o luna si l-e dau dreptate localnicilor.pana veti da si voi de astfel de locuri va zic fire intinse fratilor

  • pentru toti pescarii: sant foarte multi factori importanti la capitolul hranirea craplui! 1-perioada anlui, 2-zona,are sa-u nu balta peste ,.. 3-montura, foarte important..ex: la o partida de pescuit am mers toti pasii perfect ca la carte si nimic, un prieten prindea crap dupa crap, eu nu!,. am studiat atent montura lui, era idantica cu a mea doar ca forfacul era mai scurt, am modificat repede o montura si am avut rezultate, deci totul conteaza, absolut totul, nu mai ziceti ca daca mananca, mananca ca nu sant porci, sant mai isteti decat noi uneori!,. respct pentru toata lumea,. fir intins pescarilor!

  • la dunare,astfel de momeli nu prea au valoare.in sforul apei,nu reuseste sa se depuna.am pus in mamaliga sau am folosit cuburi de mamaliga din comert(dif.arome)nicio trasatura.am folosit mamaliga simpla,si am luat 2 crapi la4-4.5 kg fiecare.

  • iti recomand sa folosesti o aroma asemanatoare cu ce s-a hranit pestele atata timp,dar incearca si cu scoica-,,hrana de baza'' a crapului pot spune-eu unul prima data nu as folosii deloc aroma ,daca vad ca nu merge apoi adaug cate putin de ex.1 ml,2 ml,4 ml,etc,si vezi la ce gramaj obtii cele mai bune rezultate.