Plachie de crap
- Scorpionul
- 28-03-2010
- 3630
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 2 |
Descriere plachie de crap
Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.Ceapa se taie,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt(restul se pastreaza pentru la sfarsit),se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa.
Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa.
Ingrediente reteta
-
crap 1 bucati
-
rosii 7 bucati
-
ardei gras 4 bucati
-
cepe 4 bucati
-
catei usturoi 4 bucati
-
bulion 200 mililitri
-
lamaie 1 bucati
-
patrunjel 5 grame
-
vin alb 100 mililitri
-
sare 5 grame
-
piper 5 grame
-
cimbru 5 grame
-
tarhon 5 grame
plachie de crap : 0 comentarii