Plachie de peste
- marupescaru
- 09-05-2010
- 7700
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 40 |
Descriere plachie de peste
pestele se curata de solzi, de intestine si se spala. Se taie bucati. Pentru plachia de crap se aleg bucatile mai mari, dinspre cap. Din resturile ramase din crap putem face o ciorba de peste.
Se sareaza crapul, se da prin faina si se prajeste putin, numai cat sa se coaguleze. Se tin bucatile la cald, dupa ce le scoatem din tigaie.
Ceapa tocata se inabuse cu ulei. Cand este aurie, se adauga rosiile curatate de coaja, sare si piper. Se mai tine sosul pe foc 10 minute, sa mai scada. Se adauga apoi bucatile de crap, vinul, foile de dafin. Se acopera cratita si se da la cuptor cam 1/2 de ora. Inainte de a se servi se presara plachia de crap cu patrunjel verde tocat.
Se sareaza crapul, se da prin faina si se prajeste putin, numai cat sa se coaguleze. Se tin bucatile la cald, dupa ce le scoatem din tigaie.
Ceapa tocata se inabuse cu ulei. Cand este aurie, se adauga rosiile curatate de coaja, sare si piper. Se mai tine sosul pe foc 10 minute, sa mai scada. Se adauga apoi bucatile de crap, vinul, foile de dafin. Se acopera cratita si se da la cuptor cam 1/2 de ora. Inainte de a se servi se presara plachia de crap cu patrunjel verde tocat.
Ingrediente reteta
-
peste 1000 grame
-
rosii 500 grame
-
ceapa 300 grame
plachie de peste : 0 comentarii