Detalii
Porti | 8 |
Timp | 60 |
Descriere platica in saramura
Se curata pestele, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. Pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare grunjoasa pina se acopera tabla. In timp ce tabla se incinge, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de 3-5 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui. Pestele astfel crestat se tavaleste prin malai si se pune pe tabla bine incinsa. Se coace bine pe ambele parti, se razuie cu un cutit de malaiul ars, se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se pune pe aragaz sa dea un colocot. Separat, se pragateste mujdeiul de usturoi frecat bine cu uleiul de masline( in care se toaca cei doi ardei iuti)si se toarna peste peste, dupa ce s-a luat de pe aragaz.
Se serveste rece cu mamaliga calda sau calda cu mamaliga rece.
Se serveste rece cu mamaliga calda sau calda cu mamaliga rece.
Ingrediente reteta
-
platica 2000 grame
-
usturoi capatana 1 bucati
-
ardei iute 2 bucati
-
ulei de masline 2 linguri
platica in saramura : 0 comentarii