Raci fierti
- lin-pe-lin
- 06-01-2010
- 7518
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 15 |
Descriere raci fierti
Se curata racii ( se smulga de coada racului pana din mijloc ).Intr-o oala se pune apa se adauga racii sarea ( se lasa putin si pentru mujdei ) , o lingura de ulei si doi catei de usturoi taiati rondele , oala se pune la fiert cam10-15 minute .Cand dau in clocot se pun rosiile la fiert , se lasa 2 minute apoi se scot . Intre timp se iau cateii de usturoi si se piseaza cu putina sare dupa gust se freaca cu retul de ulei pana se obtine o pasta peste care se pune rosiile fierte decojite si pisate . Se amasteca pana se obtine mujdeiul . Dupa ce au fiert racii ( devin rosii ) se scot pe un platou . Se servrsc calzi sau reci ( de preferinta calzi cu mujdei si mamaliguta calda . Pofta buna !
Ingrediente reteta
-
raci 20 bucati
-
sare 20 grame
-
catei usturoi 20 bucati
-
rosii 4 bucati
-
ulei 100 mililitri
raci fierti : 0 comentarii