Raci fierti

Detalii

Porti 4
Timp 15

Descriere raci fierti

Se curata racii ( se smulga de coada racului pana din mijloc ).Intr-o oala se pune apa se adauga racii sarea ( se lasa putin si pentru mujdei ) , o lingura de ulei si doi catei de usturoi taiati rondele , oala se pune la fiert cam10-15 minute .Cand dau in clocot se pun rosiile la fiert , se lasa 2 minute apoi se scot . Intre timp se iau cateii de usturoi si se piseaza cu putina sare dupa gust se freaca cu retul de ulei pana se obtine o pasta peste care se pune rosiile fierte decojite si pisate . Se amasteca pana se obtine mujdeiul . Dupa ce au fiert racii ( devin rosii ) se scot pe un platou . Se servrsc calzi sau reci ( de preferinta calzi cu mujdei si mamaliguta calda . Pofta buna !

Ingrediente reteta

  • raci 20 bucati
  • sare 20 grame
  • catei usturoi 20 bucati
  • rosii 4 bucati
  • ulei 100 mililitri

raci fierti : 0 comentarii

Nu exista comentarii