Reteta salata de icre (de stiuca sau de crap)

Detalii

Porti 4
Timp 30

Descriere reteta salata de icre (de stiuca sau de crap)

Urmatoarea retata este preluat-o de pe net textul nu imi apartine i-l aveam salvata pe calc in word. Dar dupa ce am testat-o si pot sa va spun ca a iesit extraordinara am zis sa o postez si pt altii. Va doresc pofta mare la cei curiosi sa o incerce.

Preparare:
Spalam icrele, lasandu-le sa se scurga de apa pe un tifon pus intr-o strecuratoare. Le intindem pe o farfurie si cu furculita scoatem toate pielitele. Dam sare dupa gust si le lasam sa stea. Daca le lasam pana a doua zi (ceea ce este recomandabil), le saram mai mult. A doua zi, le clatim si le scurgem ca mai sus. Punem icrele intr-un castron (oprim o lngura) si le batem cu doua furculite. Turnam uleiul cu o cescuta (daca avem icre mai multe le batem intai cu telul si apoi cu lingura). Batem icrele repede la rece, turnand uleiul din cescuta, putin cate putin. Din cand in cand turnam si cate o lingurita de apa, apoi din nou ulei urmand astfel pana terminam uleiul. Muiem in apa o bucatica de miez de paine de 1 – 2 zile, o stoarcem bine si o maruntim, apoi o batem cu icrele. Icrele ies albe ca zapada, tari, cu boabe umflate. Icrele sarate pe care le-am oprit la inceput le adaugam la sfarsit, pentru a face boabele sa se vada bine. Zeama de lamaie, strecurata, o turnam cate putin in icre, dupa gust, amestecam mereu. De asemenea saram dupa gust. Aranjam frumus pe o farfurie, netezim si, cu spritul sau cu un cutit muiat in ulei, facem cateva inflorituri. Garnisim cu feliute de lamaie si cu masline fara samburi. Servim icrele in aceeasi zi, cu ceapa tocata fin, separat intr-o farfurioara. Pentru ca boabele sa fie rosii, punem intr-o farfurie icrele oprite si le asezam pe abur, amestecand cu furculita pana isi schimba culoarea si se fac roscate. Apoi le amestecam cu restul icrelor. Daca icrele se taie (cand se pune prea mult ulei deodata), scurgem uleiul ridicat deasupra. Frecam bine un galbenus intr-un castron si adaugam putin cate putin icrele taiate, amestecand mereu. Adaugam de asemenea putin cate putin uleiul scurs din icre. Icrele se pot pregati si nespalate; ele cuprind mai multe substante gelatinoase decat cele spalate, ceea ce ajuta la intarirea lor; isi pastreaza insa gustul de crud. De obicei, gospodinele nu spala icrele.

Ingrediente reteta

  • icre de stiuca sau crap 200 grame
  • ulei 200 grame
  • zeama de la o lamaie 1 bucati
  • miez de paine 150 grame
  • ou 1 bucati
  • apa 100 mililitri

reteta salata de icre (de stiuca sau de crap) : 0 comentarii

Nu exista comentarii