Detalii
Porti | 4 |
Timp | 40 |
Descriere salata de icre de crap
Icrele proaspete, sãrate, se scurg de apa care s-a format prin dizolvarea sãrii ºi fãrã sã se mai spele, se pun într-un castron, împreunã cu o linguriþã de zeamã de lãmâie. Se bat bine cu furculiþa, ca sã se adune pieliþele, care se vor îndepãrta, ºi ca sã se formeze un lichid vâscos prin spargerea unor boabe de icre. Numai în acel moment începe adãugarea uleiului, ca la maionezã. E preferabil sã nu se punã nici gris, nici miez de pâine, ca sã nu le denatureze gustul. Se bat continuu cu furculiþa sau cu mixerul, turnând câte puþin ulei. Când devin prea tari, se adaugã câte o linguriþã de apã rece sau zeamã de lãmâie, care le albeºte ºi le face spumoase (se adaugã numai cât este necesar).
Ingrediente reteta
-
icre de crap 50 grame
-
ulei 200 mililitri
-
zeama de lamaie 2 linguri
-
apa 4 linguri
salata de icre de crap : 0 comentarii