Salata din sardele in ulei
- Scorpionul
- 14-04-2010
- 1494
- 0
Detalii
Porti | 2 |
Timp | 2 |
Descriere salata din sardele in ulei
Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa se desareze, dupa care se taie bucati. Rosiile tari si proaspete se tin la rece, se spala, se sterg si se taie felii rotunde. Maslinele se tin jumatate de ora in apa ca sa se desareze, apoi se taie in doua si se scot simburii. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape, pentru a se indeparta orice urma de murdarie. Uleiul si otetul se amesteca impreuna intr-o cana. Dupa ce au fost terminate toate pregatirile, se pun in mijlocul salatierei citeva foi de salata de laptuci in picioare, in forma de buchet, imprejurul lor se aranjeaza felii de rosii, apoi un cerc de ceapa, unul de sardele in ulei si asa mai departe, alternind si combinind dupa culoare toate produsele pregatite. Ultimul cerc va fi din foi de salata de laptuci taiate subtiri ca fideaua. Se stropeste salata cu sosul din ulei si otet si se da la masa imediat.
Ingrediente reteta
-
sardine in ulei 2 bucati
-
masline 8 bucati
-
ceapa 1 bucati
-
rosii coapte 4 bucati
-
ulei 2 linguri
-
zeama de lamaie/otet 2 linguri
salata din sardele in ulei : 0 comentarii