Detalii
Porti | 4 |
Timp | 30 |
Descriere salau cu sos de mujdei
Fileurile se spala cu apa rece, se usuca si se taie in bucati potrivit de mari si groase de 1 cm. Se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie, se condimenteaza cu sare si se lasa la rece 10-15 minute.
Se ung bucatile de peste cu mustar subtiat cu apa, apoi se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servetel de hartie.
Pentru sos: se caleste faina in ulei, fara sa se prajeasca, apoi se stinge cu apa si otet. Se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga usturoiul pisat si se condimenteaza dupa gust.
Pestele se serveste cu lamaie, sos de usturoi si garnitura de legume.
Se ung bucatile de peste cu mustar subtiat cu apa, apoi se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servetel de hartie.
Pentru sos: se caleste faina in ulei, fara sa se prajeasca, apoi se stinge cu apa si otet. Se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga usturoiul pisat si se condimenteaza dupa gust.
Pestele se serveste cu lamaie, sos de usturoi si garnitura de legume.
Ingrediente reteta
-
file de salau 800 grame
-
lamaie 1 bucati
-
mustar 2 linguri
-
pesmet 3 linguri
-
faina 2 linguri
-
ulei 100 mililitri
-
otet 1 linguri
-
usturoi (catei) 5 bucati
salau cu sos de mujdei : 0 comentarii