Detalii
Porti | 4 |
Timp | 75 |
Descriere salau cu sos de vin
Pestele se curata si se stropeste cu zeama de lamaie. Carnea afumata se taie cubulete si se pune la fript, apoi se pun la fript fileurile de peste, pe fiecare parte cate 3 minute pina primesc o culoare maronie. Se toarna vinul, se pune capacul si se frige la foc mic, inabusit, timp de 10 minute. Se scoate pestele, se sareaza usor si se tine la cald pe o plita incalzita in prealabil. Se amesteca gelatina in apa si se adauga la zeama fripturii dupa care se da citeva clocote. Se pune galbenusul in smintina si se amesteca in sosul care nu mai clocoteste. Se ia oala de pe cuptor si se sareaza dupa gust. Se toarna apoi sosul peste fileurile de peste si se garniseste cu patrunjel verde tocat si cu felii de lamiie
Se poate servi ca si garnitura cu cartofi prajiti sau natur.
Se poate servi ca si garnitura cu cartofi prajiti sau natur.
Ingrediente reteta
-
file de salau 800 grame
-
carne afumata 50 grame
-
vin alb 100 mililitri
-
galbenus 1 bucati
-
smantana 150 mililitri
-
patrunjel verde-legatura 1 bucati
-
gelatina alimentara 1 linguri
-
lamaie 1 bucati
-
apa 100 mililitri
salau cu sos de vin : 0 comentarii