Detalii
Porti | 4 |
Timp | 45 |
Descriere salau cu sos picant
Pestele se curata se solzi, branhii si intestine,
se spala bine cu apa rece si se usuca. Se inteparteaza
capul si coada, se cresteaza pe ambele parti se condimenteaza cu sare si piper.
Se stropeste cu zeama de la o lamaie si se lasa la rece o
jumatate de ora.
Intre timp, ceapa si usturoiul se toaca marunt si
se calesc in 2 linguri de ulei incins. Se stinge cu
putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se adauga
gogosarul si rosiile taiate cubulete, apoi ardeiul
iute tocat fin. Se condimenteaza cu sare si se lasa pe
foc pana se evapora toata apa din tigaie.
Pestele se da prin faina si
se prajeste intr-o tigaie cu ulei (incins), la foc
potrivit. Se lasa la scurs si apoi se umplu toate
crestaturile cu sosul picant.
Se serveste cu garnituri de legume sau paste.
se spala bine cu apa rece si se usuca. Se inteparteaza
capul si coada, se cresteaza pe ambele parti se condimenteaza cu sare si piper.
Se stropeste cu zeama de la o lamaie si se lasa la rece o
jumatate de ora.
Intre timp, ceapa si usturoiul se toaca marunt si
se calesc in 2 linguri de ulei incins. Se stinge cu
putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se adauga
gogosarul si rosiile taiate cubulete, apoi ardeiul
iute tocat fin. Se condimenteaza cu sare si se lasa pe
foc pana se evapora toata apa din tigaie.
Pestele se da prin faina si
se prajeste intr-o tigaie cu ulei (incins), la foc
potrivit. Se lasa la scurs si apoi se umplu toate
crestaturile cu sosul picant.
Se serveste cu garnituri de legume sau paste.
Ingrediente reteta
-
salau 1200 grame
-
faina 3 linguri
-
ardei iute 1 bucati
-
gogosari 2 bucati
-
rosii 3 bucati
-
ceapa 1 bucati
-
ulei 60 mililitri
-
lamaie 1 bucati
-
usturoi catei 2 bucati
salau cu sos picant : 0 comentarii