Detalii
Porti | 6 |
Timp | 45 |
Descriere salau prajit cu usturoi
Se curata pestii de solzi si branhii, apoi se eviscereaza si se spala bine. Se sterg cu hartie absorbanta, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si putina boia.
Intr-o farfurie pregatiti un amestec din malai, faina, boia dulce si iute si cimbru. Dati pestii prin acest amestec si puneti-i la prajit in uleiul incins. Pana se prajesc pestii pe ambele parti (cam 10 minute pe fiecare parte) si devin aurii, preparati mujdeiul din usturoi zdrobit, otet, sare, piper, putina verdeata si 2 linguri de apa.
Scoateti pestii pe hartie absorbanta si asezati-i pe platou. Stropiti-i cu zeama de lamaie, adaugati mujdei, garnisiti cu felii de portocala si frunze de patrunjel si peperoni.
Intr-o farfurie pregatiti un amestec din malai, faina, boia dulce si iute si cimbru. Dati pestii prin acest amestec si puneti-i la prajit in uleiul incins. Pana se prajesc pestii pe ambele parti (cam 10 minute pe fiecare parte) si devin aurii, preparati mujdeiul din usturoi zdrobit, otet, sare, piper, putina verdeata si 2 linguri de apa.
Scoateti pestii pe hartie absorbanta si asezati-i pe platou. Stropiti-i cu zeama de lamaie, adaugati mujdei, garnisiti cu felii de portocala si frunze de patrunjel si peperoni.
Ingrediente reteta
-
salau bucati de 300 gr 6 bucati
-
malai 6 linguri
-
faina alba 2 linguri
-
boia dulce 1 linguri
-
usturoi - capatana 1 bucati
-
fire de patrunjel 3 bucati
-
lamaie 1 bucati
-
felii portocala 3 bucati
-
peperoni 2 bucati
-
otet 2 linguri
-
ulei 300 mililitri
salau prajit cu usturoi : 0 comentarii