Detalii
Porti | 5 |
Timp | 40 |
Descriere Saramura ca la mama
Aceasta reteta isi are originile in Delta,fiind putin modificata,acel putin dandu-i un gust mai bun si un plus de savoare.
Se taie pestele(orice fel de peste de marime medie:crap,caras,platica,scobar) rondele de 2cm grosime si se sareaza.Se taie apoi,rosiile cubulete,ardeii grasi si ardeii iuti rondele.Usturoiul se zdrobeste cu sare si se face un mujdei gros,amestecandu-se cu legumele care au fost sarate in prealabil.
Intr-o tigaie cu ulei incins se prajesc rondelele de peste dupa ce au fost date prin faina de grau,apoi se pun intr-un vas adanc:un strat de peste,un strat de legume totul terminandu-se cu un strat de legume.Pana cand se patrunde pestele,se pune la fiert 1/2l de apa in care se pune piperul proaspat macinat si restul de sare.Se toarna fiertura peste vasul cu peste si legume. Se poate manca fierbinte sau rece bine-nteles cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
Se taie pestele(orice fel de peste de marime medie:crap,caras,platica,scobar) rondele de 2cm grosime si se sareaza.Se taie apoi,rosiile cubulete,ardeii grasi si ardeii iuti rondele.Usturoiul se zdrobeste cu sare si se face un mujdei gros,amestecandu-se cu legumele care au fost sarate in prealabil.
Intr-o tigaie cu ulei incins se prajesc rondelele de peste dupa ce au fost date prin faina de grau,apoi se pun intr-un vas adanc:un strat de peste,un strat de legume totul terminandu-se cu un strat de legume.Pana cand se patrunde pestele,se pune la fiert 1/2l de apa in care se pune piperul proaspat macinat si restul de sare.Se toarna fiertura peste vasul cu peste si legume. Se poate manca fierbinte sau rece bine-nteles cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
Ingrediente reteta
-
peste 1000 grame
-
rosii mijlocii 3 bucati
-
ardei gras verde 2 bucati
-
patrunjel verde o legatura 1 bucati
-
usturoi - catei 5 bucati
-
sare 1 linguri
-
piper macinat - lingurita 1 bucati
-
ardei iute 3 bucati
Saramura ca la mama : 0 comentarii