Detalii
Porti | 4 |
Timp | 40 |
Descriere saramura de crap traditionala
se curata pestele de intestine se spala bine
curatarea solzilor se va face optional( dupa preferinte)
pe unul din ochiurile aragazului de preferat cel mai mic, se aseaza o plita de metal, pe plita se va presara un pat de sare ( grunjoasa) pe care vom aseza pestele, ardeiul gras si rosiile
pestele se va frige bine pe toate partile iar legumele le vom lasa sa se coaca bine
dupa ce peste va fi bine fript se va pune intr-o cratita inchisa cu capac pentru a se inabusi
legumele dupa ce sa-u copt se vor curata de coaja si se vor taia marunt
usturioul se va face mujdei si se va amesteca cu legumele taiate marunt
vom pune la foc o oala de aproximativ de 3-4 litri cu apa
in apa se vor pune boabele de piper si foile de dafin( nu se va pune sare deoarece sare se va obtine din peste)
inainte ca apa sa dea in clocot se va adauga mujdeiul cu legume
dupa ce apa a dat in clocot se va pune ardeiul iute taiat rondele
se mai lasa putin apa sa fiarba
dupa care se adauga pestele se va lasa la foc mic circa 3-4 minute, dupa care focul se va stinge si se va mai lasa circa 8-9 minute
Se serveste calda cu mamaliguta
VA UREZ POFTA BUNA
curatarea solzilor se va face optional( dupa preferinte)
pe unul din ochiurile aragazului de preferat cel mai mic, se aseaza o plita de metal, pe plita se va presara un pat de sare ( grunjoasa) pe care vom aseza pestele, ardeiul gras si rosiile
pestele se va frige bine pe toate partile iar legumele le vom lasa sa se coaca bine
dupa ce peste va fi bine fript se va pune intr-o cratita inchisa cu capac pentru a se inabusi
legumele dupa ce sa-u copt se vor curata de coaja si se vor taia marunt
usturioul se va face mujdei si se va amesteca cu legumele taiate marunt
vom pune la foc o oala de aproximativ de 3-4 litri cu apa
in apa se vor pune boabele de piper si foile de dafin( nu se va pune sare deoarece sare se va obtine din peste)
inainte ca apa sa dea in clocot se va adauga mujdeiul cu legume
dupa ce apa a dat in clocot se va pune ardeiul iute taiat rondele
se mai lasa putin apa sa fiarba
dupa care se adauga pestele se va lasa la foc mic circa 3-4 minute, dupa care focul se va stinge si se va mai lasa circa 8-9 minute
Se serveste calda cu mamaliguta
VA UREZ POFTA BUNA
Ingrediente reteta
-
crap 1000 grame
-
ardei iuti 2 bucati
-
ardei gras 2 bucati
-
rosii 2 bucati
-
usturoi 1 bucati
-
foi de dafin 4 bucati
-
piper boabe 8 bucati
-
ulei 1 linguri
saramura de crap traditionala : 48 comentarii