Saramura peste
- marupescaru
- 06-04-2010
- 12120
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 20 |
Descriere saramura peste
Ceapa se curata, se taie in sferturi si se face pe gratar impreuna cu ardeii grasi si rosiile. Ardeii iuti se curata de samburi si se pun in 1/2 litru de apa, care se pune pe foc. Cand ceapa si legumele sunt coapte, se curata de zonele arse, de coaja (rosiile si ardeii), se taie si se adauga in apa. Se lasa apa sa fiarba cu legumele 3-5 minute pe foc.
Crapul se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se pune pe gratarul uns cu grasime. Cand este facut pe o parte se intoarce pe partea cealalta, cu atentie, pentru ca pestele sa ramana intreg. Cand crapul este patruns, se pune intr-o cratita si se toarna peste el apa fiarta cu legumele si un mujdei pregatit din 1 capatana de usturoi, 1-2 linguri de ulei. Se tine un sfert de ora la cald, sa se patrunda. Intre timp pregatim o mamaliguta pentru a o servi cu saramura de crap.
Crapul se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se pune pe gratarul uns cu grasime. Cand este facut pe o parte se intoarce pe partea cealalta, cu atentie, pentru ca pestele sa ramana intreg. Cand crapul este patruns, se pune intr-o cratita si se toarna peste el apa fiarta cu legumele si un mujdei pregatit din 1 capatana de usturoi, 1-2 linguri de ulei. Se tine un sfert de ora la cald, sa se patrunda. Intre timp pregatim o mamaliguta pentru a o servi cu saramura de crap.
Ingrediente reteta
-
peste 2000 grame
-
rosii 2 bucati
-
catei usturoi 2 bucati
-
ardei iute 2 bucati
saramura peste : 0 comentarii