Detalii
Porti | 4 |
Timp | 30 |
Descriere saramura
Pestele se curata de solzi, de intestine si se spala bine, apoi se pune la fript pe gratar. Pestele se intoarce doar cat este nevoie, cat mai putin, pentru a ramane pe cat posibil intreg. Dupa ce este prajit, se ia de pe gratar si se pune intr-o cratita care se acopera.
Se spala rosiile si ardeii si se pun 2 minute pe gratar. Se curata de coaja, apoi se pun la fiert in 1/2 litru de apa, sare, piper si 1 foaie de dafin. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc, se amesteca mujdeiul preparat din usturoi si se rastoarna peste peste. Saramura de peste se lasa 10 minute la caldura, apoi se serveste, presarata cu un pic de patrunjel verde tocat.
Se spala rosiile si ardeii si se pun 2 minute pe gratar. Se curata de coaja, apoi se pun la fiert in 1/2 litru de apa, sare, piper si 1 foaie de dafin. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc, se amesteca mujdeiul preparat din usturoi si se rastoarna peste peste. Saramura de peste se lasa 10 minute la caldura, apoi se serveste, presarata cu un pic de patrunjel verde tocat.
Ingrediente reteta
-
peste 1000 grame
-
capatana usturoi 1 bucati
-
ardei 3 bucati
-
ardei iute 3 bucati
saramura : 0 comentarii