Detalii
Porti | 6 |
Timp | 40 |
Descriere scoici cu sos de unt
Untul se lasa la topit, la temperatura camerei, se scoate din frigider
cu o ora inainte, se taie in bucatele pentru a se topi mai repede.
Se toaca marunt usturoiul si patrunjelul, se amesteca cu untul, cu
lingura de lemn, pana se omogenizeaza. Se adauga sare si piper.
Scoicile se spala, se pun la fiert in apa clocotita, pana se desface
cochilia. Se scot si se scurg. Pe fiacre bucata de scoica, cea cu
carne, se pune cate o lingurita din sosul de unt. Pe o tava pentru
cuptor, se intinde folie de aluminiu, se pun scoicile. Cele doua
felii de paine se faraminteza, pana se obtine un pesmet. Se presara
pesmetul pe fiecare scoica. Tava se da la cuptor, pentru 5-8 minute,
la 220°C.
cu o ora inainte, se taie in bucatele pentru a se topi mai repede.
Se toaca marunt usturoiul si patrunjelul, se amesteca cu untul, cu
lingura de lemn, pana se omogenizeaza. Se adauga sare si piper.
Scoicile se spala, se pun la fiert in apa clocotita, pana se desface
cochilia. Se scot si se scurg. Pe fiacre bucata de scoica, cea cu
carne, se pune cate o lingurita din sosul de unt. Pe o tava pentru
cuptor, se intinde folie de aluminiu, se pun scoicile. Cele doua
felii de paine se faraminteza, pana se obtine un pesmet. Se presara
pesmetul pe fiecare scoica. Tava se da la cuptor, pentru 5-8 minute,
la 220°C.
Ingrediente reteta
-
scoici 2200 grame
-
unt 350 grame
-
usturoi 9 bucati
-
patrunjel verde 1 bucati
-
paine prajita felii 2 bucati
-
sare 1 linguri
-
piper 1 linguri
scoici cu sos de unt : 0 comentarii