Detalii
Porti | 4 |
Timp | 20 |
Descriere scoici inabusite
1.Frecati scoicile cu peria intr-un vas cu apa rece (aruncati-le pe cele sparte sau care plutesc).Puneti-le pe cele bune intr-un castron.Cu un cutit razuiti depozitele calcaroase si de crustecee formate pe cochilie , apoi smulgeti mustatile.Asezati scoicile curatate intr-un castron curat .Loviti cu un cutit scoicile deschise pentru a le verifica daca sunt vii; aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urma de pietris sau nisip.
2.Topiti 1/2 din unt si tot uleiul intr-o tigaie incapatoare.Adaugati ceapa, usturoiul si baconul taiat marunt si caliti 5 minute.Adaugati, amestecand , foaia de dafin , oreganul si vinul si lasati sa dea in clocot.Adaugati scoicile, acoperiti-le si inabusiti 4-5 minute , pana cand cochiliile s-au deschis.Nu fierbeti scoicile mai mult de 5 minute, altfel se vor usca.
3.Cu o spumiera , mutati scoicile si baconul intr-un castron , aruncand scoicile care nu s-au deschis.Acoperiti ca sa ramana calde.Strecurati lichidul ramas in tigaie printr-o sita captusita cu tifon.Turnati lichidul filtrat inapoi in tigaie.Fierbeti la foc mic cca.8-10 minute , pana scade la jumatate.Incorporati frisca si untul ramas.aaAsezonati cu piper negru proaspat macinat, apoi puneti scoicile calde si presarati cu patrunjel.Serviti cu paine crocanta.
2.Topiti 1/2 din unt si tot uleiul intr-o tigaie incapatoare.Adaugati ceapa, usturoiul si baconul taiat marunt si caliti 5 minute.Adaugati, amestecand , foaia de dafin , oreganul si vinul si lasati sa dea in clocot.Adaugati scoicile, acoperiti-le si inabusiti 4-5 minute , pana cand cochiliile s-au deschis.Nu fierbeti scoicile mai mult de 5 minute, altfel se vor usca.
3.Cu o spumiera , mutati scoicile si baconul intr-un castron , aruncand scoicile care nu s-au deschis.Acoperiti ca sa ramana calde.Strecurati lichidul ramas in tigaie printr-o sita captusita cu tifon.Turnati lichidul filtrat inapoi in tigaie.Fierbeti la foc mic cca.8-10 minute , pana scade la jumatate.Incorporati frisca si untul ramas.aaAsezonati cu piper negru proaspat macinat, apoi puneti scoicile calde si presarati cu patrunjel.Serviti cu paine crocanta.
Ingrediente reteta
-
scoici 1000 grame
-
unt 25 grame
-
ceapa maruntita 1 bucati
-
usturoi 2 bucati
-
bacon afumat 75 grame
-
foi de dafin 2 bucati
-
oregano uscat 1 linguri
-
vin alb sec 300 mililitri
-
frisca nebatuta 100 mililitri
scoici inabusite : 0 comentarii