Scoici umplute

Detalii

Porti 4
Timp 2

Descriere scoici umplute

Se pun scoicile la caldura in cuptor, ca ele sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in multe ape ca sa nu mai ramana nisip.se taie si se arunca partea neagra si se firb cu apa, cu vinul si arpagicul taiat feliute, cu verdeata, foaia de dafin, sare, piper. Se inabusa ciupercile intr-o cratita, pe foc, 1 pahar cu apa si 50 g unt, apoi se taie marunt. Se taie marunt si carnea scoicilor firte. Se face sosul din 50 g unt, faina si 1/2 pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile, se adauga un galbenus de ou, sare, piper. Se amesteca sosul cu carnea scoicilor, cu ciupercile inabusite, intr-o cratita pe foc, se mai adauga cascavalul ras si apoi se umple scoicile care sunt scobite si bine spalate. Se aseaza scoicile umplute intr-un vas rezistent la caldura, se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.

Ingrediente reteta

  • faina 4 linguri
  • cascaval ras 100 grame
  • pesmet 3 linguri
  • ciuperci 100 grame
  • scoici 10 bucati
  • vin alb 150 mililitri
  • arpagic 4 bucati
  • cimbru 5 grame
  • fruza dafin 1 bucati
  • patrunjel verde 5 grame
  • unt 100 grame
  • sare 5 grame
  • piper 5 grame
  • ou 1 bucati
  • supa 100 mililitri

scoici umplute : 0 comentarii

Nu exista comentarii