Sos alb pentru peste

Detalii

Porti 8
Timp 60

Descriere sos alb pentru peste

Intr-o cratita se pune untul la topit si se adauga toata faina odata. Se caleste(la foc moderat) amestecand mereu pana ce compozitia se omogenizeaza si devine galbuie. Se stinge cu laptele rece si jumatate din zeama de peste si se continua amestecarea. Cand sosul clocoteste si incepe sa se ingroase, se adauga restul de lichid, sare si piper si se lasa sa fiarba 10 minute. Apoi se adauga smantana lasand sa fiarba inca 5 minute. Se strecoara intr-un vas prin sita fina sau tifon. Se serveste imediat la preparatul de peste.

Ingrediente reteta

  • unt 40 grame
  • faina 40 grame
  • lapte 200 mililitri
  • zeama de la pestele fiert 200 mililitri
  • smantana 50 mililitri
  • piper macinat 10 grame

sos alb pentru peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii