Sos alb snagov cu nuca
- georgegica
- 20-12-2009
- 5726
- 0
Detalii
Porti | 8 |
Timp | 30 |
Descriere sos alb snagov cu nuca
Sosul ALB: una lingura de faina alba, un cub de unt,150ml lapte si sare dupa gust. Untul se pune la încalzit la foc mic, întrun vas adecvat. Faina se amesteca cu 50ml lapte rece, apoi se toarna câte putin peste untul topit, amestecând continuu. Când începe sa se îngroase compozitia, se adauga treptat restul de lapte fierbinte, amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se continua fierberea circa 10min, la foc moderat, adaugând si sare dupa gust, amestecând continuu. SOSUL SNAGOV Miezul de nuca se zdrobeste împreuna cu usturoiul curatat, apoi se adauga si fileul de ansoa, continuînd operatiunea pâna la obtinerea unei paste fine. Se adauga sosul alb, uleiul, sucul de lamâie si sarea si se amesteca pentru uniformizarea compozitiei. Acest sos se serveste la preparate din peste. Pofta Buna!
Ingrediente reteta
-
miez de nuca curatat 200 grame
-
ulei 200 grame
-
file de ansoa 400 grame
-
catei de usturoi 6 bucati
-
zeama de la una lamâie 100 mililitri
-
sare piper dupa gust 1 bucati
-
sos alb 100 mililitri
sos alb snagov cu nuca : 0 comentarii