zacusca de salau
- Scorpionul
- 14-03-2010
- 2189
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 2 |
Descriere zacusca de salau
Salaul curatat si sapalat se taie bucati, care se sareaza, se dau prin faina si se prajesc in ulei. Se toaca ceapa si se caleste in ulei, se toarna 1 ceasca apa si se lasa sa fiarba. Rosiile se fierb si se trec prin sita impreuna cu ceapa fiarta. Se pune sosul de rosii intr-o cratita sa fiarba cu maslinele, caperele si morcovul fiert in prealabil si taiat bucatele. Arpagicul curatat, fiert si calit in ulei, pe foc viu, se adauga in vasul cu legume, apoi se adauga vinul. Se lasa sa fiarba putin, apoi se adauga salaul prajit si se fierbe fara capac. Dupa ce a fiert salaul, se adauga sare, piper, 2 foi de dafin si felii de lamaie fara coaja si se lasa pe foc sa mai fiarba putin. Se da de o parte si se lasa sa se raceasca. Se aseaza salaul pe platou si se garniseste cu legumele si condimentele fierte.
Ingrediente reteta
-
salau 500 grame
-
morcov 1 bucati
-
ceapa 1 bucati
-
rosii 500 grame
-
masline 100 grame
-
arpagic 100 grame
-
ulei 100 mililitri
-
vin alb 100 mililitri
-
foi de dafin 2 bucati
-
piper boabe 5 grame
-
sare 5 grame
-
lamaie 1 bucati
-
faina 100 grame
-
capere 5 bucati
zacusca de salau : 0 comentarii