Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Macaroanele la pescuit

Macaroanele indicate pentru aceasta reteta sunt marca Barilla nr 47.Intr-un vas se pun aproximativ 400ml apa in care se adauga trei patru picaturi de aroma de anason sau alte arome dupa plac, dupa care se adauga 3-4 linguri de macaroane in functie de cantitate de peste vizata.Se fierb cam 15 minute mestecind din cind in cind pentru a nu se lipi de vas si se gusta pentru a nu fi prea fierte sau prea tari.Cind consideram ca au fiert suficient le scoatem si le lasam la racit si le putem folosi.Pen ... mai mult

  • 18-03-2012
  • 25112
  • 0
  • 6

Nada pentru pescuitul la crap(ciortan)la staionar

Se amesteca pesmetul alb,cel galben cu germenii de porumb si cu alunele macinate timp de 2 minute uscate apoi se toarna mixul de crap impreuna cu canepa si glutenul de porumb impreuna cu un aditiv de capsuna de preferat.Se amesteca timp de 5-10 minute(adaugand si apa treptat ) apoi sunt gata de aruncat formandu-se bulgari. Este o nada pentru pescuitul de ciortan atragand o multime de pesti mai mici,pentru pescuitul de stationar fiind excelenta. ... mai mult

  • 15-03-2012
  • 9660
  • 0
  • 3

Reteta lui alan(pentru stationar)

Adaugati apa pana obtneti consistenta necesara,apoi mai stropoti mixul pana aveti un efect supra -umezire,apoi adaugati pamant la nada pentru a revenii la consistenta initiala,veti avea un groundbait mai greub din care faceti bulgari de nada.Timpul dupa ce ati stropt cu apa este de 10 minute timp in care il lasati sa traga apa.La final sitati nada astfel vor ramane gunoaiele si particulele mai mari afara,astfel bulgarii cor fi facut doar dn mixul bun,fin. Alan Scotthorne-unul dntre cei mai b ... mai mult

  • 15-03-2012
  • 17128
  • 0
  • 0

Nada pentru pescuitul la babusca

Masurile de gramaj sunt pentru o nada care dureaza cca 4 ore.Adaugarea si umectarea colorantului se va face treptat,cu ajutorul pulverizatorului.Amestecand bine nada veti observa ca nada va deveni neagra,de ce neagra ,deoarece babusca stand in ape limpezi si si curate va vede imediat nada.Dupa colorarea mixului adaugam si graul fiert si o mana de canepa prajita si macinata.Se amesteca totul bine si se poate folos dupa cca 2-3 min dupa ce am terminat-o. ... mai mult

  • 15-03-2012
  • 6944
  • 0
  • 0

Mamaliga rapida

Intr-un vas cu diametru mai mic(12-15cm)dar destul de inalt(ibric)se pune o cana si un sfert de apa(cana de250ml).Se adauga putin sofran si 3-4 picaturi aroma anason.Se pune la fiert si imediat in apa rece se adauga o jumatate de cana de malai cu aceeasi cana cu care ai pus apa.Se amesteca si se lasa sa fiarba8-9 minute mestecind din cind in cind.Apoi se adauga si restul de cana de malai in doua reprize cu pauza de 2,5 minute intre ele mestecind bine.Totul dureaza cam 15 minute dupa care se ras ... mai mult

  • 29-02-2012
  • 12919
  • 0
  • 0

Nada pentru pescuit stationar

Din pesmet, amestecat cu spartura de grau si porumb,cativa biscuiti obisnuiti macinati,faina de porumb, se va obtine prin amestecare cu putin SPD (sirop porumb dulce),apa din balta adaugata treptat o nada imbatabila pentru iubitorii de pescuit la varga, match sau chiar feeder. ... mai mult

  • 14-01-2012
  • 11431
  • 0
  • 0

Avat

pestisor ... mai mult

  • 08-10-2011
  • 8033
  • 0
  • 1

Reteta pentru orice tip de anotimp pentru crap, cteno si caras

Cand ajungeti pe balta amestecati TTX-ul cu Spartura de porumb, o cana de apa din balta, Ceaiul de anason si betaina, amestecati bine pana se leaga compozitia si lasati-o cca 20 min. Semintele de canepa le prajiti 5 - 7 min de acasa pana incep ele sa sara si cand le scoateti din cratita punetile intr-o carpa umeda apoi pisatile si punetile intr-un borcan inchis bine incat sa nu isi piarda mirosul (puteti sa le pisati si pe balta). Adaugati bonduelle (o cutie mare) si tonul maruntit si amestecat ... mai mult

  • 23-09-2011
  • 8584
  • 0
  • 7

Slabiciunea crapilor

ste o reteta pe care am aflat-o de la un pescar cu experienta la crap.Am folosit-o cu succes pe cateva balti private, nu stiu daca da rezultate pe ape salbatice.De ce spun acest lucru deoarece reteta mea este pe baza de grau.Tot mai multe ferme piscicole hranesc crapii din balta cu grau. Ingredientul principal al retetei este graul inmuiat in betaina.Se gaseste mai rar in magazinele de specialitate deoarece este un pic mai scump,dar va spun ca da rezultate si se merita. Reteta este pt un pesca ... mai mult

  • 15-09-2011
  • 20873
  • 0
  • 4

Nada

se amesteca bine si se umecteaza cu apa din balta.scortisoara se adauga in momentul amestecari nadei.cateva picaturi de vanilie face ca nada sa fie atragatoare . ... mai mult

  • 29-06-2011
  • 12079
  • 0
  • 1

Cum sa faci o mamaliga simpla dar buna

Este foarte important pt ca mamaliga sa iasa buna felul de malai care il folosim. Eu folosesc doar cel negrisat . Deci se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare , cand da bine in clocot pune-ti faina de malai in ea(se va forma ceva in genul unei mini piramide), lasati sa fiarba bine (cam vreo 20 de min) . Dupa ce o luati de pe foc scurgeti tot cirul(surplusul de apa cu faina)si amestecati bine (se amesteca greu fiind foarta omogena)si incet incet se adauga o jumate de pahar de cir (50 m ... mai mult

  • 04-06-2011
  • 32369
  • 0
  • 13

Cea mai buna nada pentru apa curgatoare

Se face mamaliga , dupa aceea se adauga budinca(tine bine legata mamaliga), faina de sange si de oase (au un miros tare ciudat si sunt unsuroase le place la pesti)si la final dupa ce e rece se pune atractantul de cascaval. NOTA: dupa ce se pune pe momitor nada , daca aveti un spray atractant de cascaval puteti sa pulverizati bulgarele de nada. NOTA2: pentru mreana pe carlig se pune cascaval(se lasa la soare sa se uste un pic sa fie mai tare si sa se imputeasca un pic) Fir intins ... mai mult

  • 04-06-2011
  • 31485
  • 0
  • 2

Nada cu porumb

se lasa porumbul la umflat 24h dupa care se fierbe la foc mic 60 min,cu 15 min inainte de al opri din fiert se pun ingredientele mentionate ... mai mult

  • 29-04-2011
  • 9258
  • 0
  • 4

O nada ieftina pentru plumbul momitor

Se ia o cantitate de malai pentru a face o mamaliga(asta in functie de cat de mare se doreste sa fie mamaliga si cat de lunga este partida de pescuit).Se adauga in apa in care se va turna malaiul seminte de anason,(se gasesc si in farmaciile de plante),o lingura de miere de albine si o sticluta de esenta de vanilie.Se toarna malaiul respectiv pentru a obtine mamaliga dorita.Dupa preparare,e de preferat ca mamaliga rezultata sa se rastoarne in recipiente inalte pentru ca in cazul in care doriti ... mai mult

  • 19-04-2011
  • 14820
  • 0
  • 1

Mamaliga pt albitura

Se prepara o mamaliga obisnuita ca si pentru consum, putin mai moale. Apoi se adauga esenta de vanilie, miezul de paine si la sfarsit srotul de floarea-soarelui.Se pot adauga si coloranti dupa preferinte, eu am lasat-o la culoarea ei naturala.Fir intins! ... mai mult

  • 30-03-2011
  • 7519
  • 0
  • 1

Nada crap primavara

se pun la fiert cartofi in apa cu zaharul si esenta de vanilie.intr-o galeata se amesteca porumbul dulce,uscat,mazarea si peletele.dupa ce au fiert foarte bine cartofi se scot din apa si se paseaza impreuna cu ouale cu tot cu coaja,iar apoi se pun inapoi in apa cu zahar si esenta impeuna cu amestecul din pelete mazare si porumb.se lasa 5 minute la fiert iar apoi se adauga treptat malaiu si arpacas pana cand nada ajunge la consistenta dorita.aceasta reteta este proprie la randul meu amestecand ca ... mai mult

  • 26-03-2011
  • 21529
  • 0
  • 11

Nada pentru caras

Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa pana la consistenta dorita. Nu necesita fierbere. ... mai mult

  • 18-03-2011
  • 12048
  • 0
  • 0

Reteta pe timp de criza

se pune apa la fiert se adauga faina de malai si faina de grau o lingura mare un plic de zahar vaniliat acesta o face mai lipicioasa un pic de scortisoara sau rom alimentar mirosul o sa fie foarte tare si gustos ... mai mult

  • 13-03-2011
  • 11855
  • 0
  • 6