Retete nada si momeli
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Porumbul se fierbe iar in apa se adauga zaharul si mierea. Daca aveti adaugati boaba e zmeura in apa doarece aroma intra iin porumb. La final se strecoara porumbul care e bun pt crap caras si somni. ... mai mult
Malauil se fiebe cu pasatul si se obtine o mamaliga. Ramele si anasonul sunt taiate marunt si se adauga la mamaliga framantand cat mai bine. ... mai mult
Malaiul se fierbe impreuna cu pasatul.Intr-o alta oala se fierbe fasolea paba crapa bobul. Cand boabele sunt fierte zdrobesc obtinand o pasta ce se adauga la mamaliga.Se mai adaua la compozitie 2 oua crude obtinand o mamaliga lipicioasa cu mare atractie la diverse specii. ... mai mult
In trei vase se fierb separate ingredientele si la sfarsit aceastea se amesteca. Se franmanta bine mamaliga rezulatata. In compozitie se pot adauga oua si binenteles miere. Este o nada cu efecte bune la mute specii de pesti. ... mai mult
In apa in care se pune faina la fiert se pun 20 pliculete de ceai de anason, iar dupa ce a fiert apa cu plicurile, acestea se scot si se adauga toata faina si nu se mai fierbe amestecandu-se bine. Se adauga 700 grame de lapte praf si se amesteca iar. Nada nu trebuie sa fie tare, trebuie sa desfaca usor in apa. Mamaliga pentru momitor se amesteca cu ulei de anason (la 2kg de mamaliga se adauga 200 ml de ulei anason). ... mai mult
Se mai adauga: Oua - 2 buc, colorant, atractant lichid si sare. Ingredientele ajung pentru aproximativ 100 boilies-uri. Colorantul, atractantul lichid si sarea se adauga dupa dorinta fiecaruia. Se mai poate adauga praf de frisca. Se amesteca toate ingredientele pana cand se face o pasta uniforma, adaugandu-se putin ulei de porumb pentru o mai buna omogenizare. Se lasa pasta la frigider 2 ore, dupa care se ruleaza cu masa de rulat bile si se fierb maxim 2 minute. Daca vreti sa faceti si cateva bo ... mai mult
Ingredientele cu exceptia laptelui se fierb separate. Cand sau fiert se amesteca (boabele se zdobesc si cartofii se razuies)si se adauga UMPIC de lapte pentru a amesteca aromele. Cel mai mult se foloseste la ciprinide. ... mai mult
O reteta foarte simpla pentru pescuitul la platica. Se prepara o mamaliga clasica cu malai, faina si ou. Dupa ce fierbe, se amesteca cu usturoiul. Acesta se sdrobeste marunt (ca pentru un mujdei )sau se pot cumpara esenta de usturoi. Se framanta apoi mamaliga cu mujdeiul. Fie intins! ... mai mult
Malaiul cu graul se fierb la un loc. Intr-un alt vas se fierbe orzul impreuna cu ovazul. Dupa ce se racesc se amestea intre ele. se indulceste cu miere si esenta de vanilie si se aduga capsunile si anasonul taiat in cubulete marunte. Este folosita in special la crapi si carasi dar este buna si pt alti pesti. ... mai mult
O reteta simpla pentru pescuitul la oblete. Se inmoaie painea cu apa si se adauga cacao si esenta de ROM pana se face o compozitie ca o plastelina, insa sa fie putin mai moale. Atentie la nadit si la mentinerea bancului de oblete in zona. Se nadeste constant cu bulgari cat o nuca. ... mai mult
un kg de malai se fierbe incet adaugandu-se peste apa fiarta pana se ingroasa. daca este mai mare se macina cu rasnita. Se strecoara de apa si se adauga celalalt kilogram si se framanta pana se umezeste si cel nefiert. Intre timp la la racirea mamaligii se face un fel din sos din miere, ramele taiate marunt si cele 2 oua. Aceast sos se amesteca cu "mamaliga" mamaliga rezultanta trebuie sa fie lipicioasa si sa stea bine in carlig. ... mai mult
Reteta lui Adriano Musaro Ingrediente: 1. 15% malai 2. 10% faina de orez 3. 15% faina de soia(grasa daca se gaseste)este un atractant natural 4. 10% faina alba (pentru a lega si carbohidrata) 5. 15% canapa prajta si tocata nu prea marunt 6. 5% pelete de porci sau faina pentru pasari si porci (nu mai mult pentru ca valorile nutritive sunt prea mari, pentru a hrani un porc se folosesc 200g....atentie la dozaj.) 7. 20% mancare de pasarele cu ... mai mult
* 500gr kg porumb uscat * 250gr kg boillies (calamar, scoici, peste, somon) * 250gr kg biscuiti pt caini (peste, somon) * 20 ml ulei de peste sau aroma de scoici sau calamar * emulsifiant * 10 ml esenta de ciocolata * 2 linguri de zahar * 10 ml ulei esential de mandarine * 2 linguri de aditiv praf (f bun este Big Fish de Van Den Eynde) * un stimulator de apetit este binevenit Ame ... mai mult
Toate acestea se amesteca bine intr-o galeata. Acest tip de nada se foloseste foarte bine la nadirea direct la fata locului sau daca nu se poate amestecati totul cu o nada praf, faceti bulgari tari si ii puteti arunca cu prastia. Daca dispuneti de o barca lasati amestecul ceva mai zemos pentru o difuzie mai rapida. ... mai mult
Se amesteca ingredientele uscate intr-o punga, separat se amesteca ouale cu aroma, colorantul si dulceata, apoi se adauga mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp. Pasta trebuie sa fie destul de tare si nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se ruleaza bilutele si se firb timp de 3 minute. Dupa fierbere se lasa la uscat minim 24 ore. Daca se doreste pastrarea mai mult de 3 zile se congeleaza sau se tavalesc prin faina de malai si se atarna intr-un loc racoros si uscat. ... mai mult
Dupa omogenizarea si umectarea nadei, se pot adauga cateva picaturi de esenta de vanilie. Nada se pastreaza in recipientul in care s-a facut ½ de ora, inainte de folosire. ... mai mult
Se amesteca bine: 500 grame pesmet, 250 grame malai cernut, 250 grame fulgi de ovaz. Se bat 12 oua la 500g compozitie, se toarna intr-un vas dupa care framantam bine pana omogenizam. Modelam cu mana bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem intr-o plasa de sarma si le introducem in apa clocotita. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata, le scoatem, le punem la scurs pe o carpa uscata, dupa care le punem la rece. ... mai mult
Alunele prajite se macina fin, iar semintele de canepa se prajesc si se macina. Se amesteca cu 12 oua la 500g compozitie si se fierb pana se ridica la suprafata. Se recomanda nadirea cu bilute nefierte puse pe naditor sau in punga solubila. ... mai mult