Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Boilies de casa

Semintele birdfood mix se pun jumatate macinate si jumatate intregi. Daca trebuie sa folositi cobra de momit, atunci cresteti procentul de faina de orez si diminuati pe cel de soia. Pentru rolabilitate, daca mixul este prea uscat, putem sa adaugam grisul si albusul de oua. Aroma se adauga dupa placerea fiecaruia, iar atractantul cel mai tare si cel mai ieftin: zaharul. Pentru fiecare kilogram de mix trebuie sa folositi cam 10 oua de dimensiune medie, dar sa fie proaspete. Dupa fierbere le lasam ... mai mult

  • 18-01-2008
  • 5116
  • 0
  • 1

Reteta boiles bird - nutty mix

la care se adauga 10 oua ,se amesteca mixu la care se vor adauga ouale si se va framanta pana materialul va deveni dur pentru a putea fii rulat,dupa care se vor fierbe bilele recomandat la abur circa 6 minute sau an apa fierbinte 3-4 minute,ATENZIE timpul de fierbere la bile se modifica de la un mix la altul,recomandat este sectionarea bilei si evaluarea fierberii. ... mai mult

  • 17-01-2008
  • 2128
  • 0
  • 0

Boilies de casa (home made)

Ingredientele de amesteca cu 15 uoa. se poate adauga orice fel de aromã, fie în timp ce preparaþi boilies-urile, fie prin înmuiere într-un dip, înainte de a le pune în monturã. ... mai mult

  • 13-01-2008
  • 3911
  • 0
  • 0

Reteta boiles valabila tot anul

rezeta simpla capturanta tot anul si pe buzunarul fiecarui carpist la care se adauga 10 oua ,si partea lichida arome si atractanti la alegerea fiecarui(gramajul se gaseste pe fiecare ambalaj al produsului)nu ramane decat sa se amestece partea lichida cu ouale si cu mixurile pana la omogenizare,aluatul va devenii vartos si bun pt rularea bilelor,timpul de fierbere al bilelor este circa 6 minute la vapor si aprox. 4 minute an apa fierbinte,bilele dupa fierbere se scot pe o carpa uscata se lasa pt ... mai mult

  • 13-01-2008
  • 6506
  • 0
  • 0

Reteta boilies sezon rece, ape curgatoare

Se amesteca ingredientele cu 8 oua. In reteta se mai poate adauga betaina sau un complex de aminoacizi. Cand se pescuieste cu boilies se scade cantitatea de porumb din nada la 1kg (vezi nada pentru ape curgatoare)si se inlocuieste cu boilies zdrobite pentru a permite aromelor din momeala sa se disipeze in apa. ... mai mult

  • 13-01-2008
  • 4095
  • 0
  • 0

Reteta boiles baza mix special cteno. ten

se va adauga 10 oua si 2 linguri ulei de masline,se prepara partea lichida cu ouale la care se adauga mixul si se va framanta bine pana la omogenizare,recomandat este fierberea la vapor circa 6 minute sau an apa 3-4 minute,se vor scoate pe o carpa dupa care se vor depozita la un loc bine aierisit ventilat si fara umezeala ... mai mult

  • 10-01-2008
  • 4247
  • 0
  • 0

Reteta boiles pe baza de mix sezonul primavara vara

la care se adauga 10 oua ,modul de preparare :se sparg ouale se adauga partea lichida se amesteca bine dupa care se framanta cu mixul ,aluatul trebuie sa fie mai vartos sa nu antampinam probleme la rularea bilelor,se vor fierbe la vapor pt 6 minute daca nu an apa pentru 3-4 minute,se vor scoate pe o carpa uscata pentru cateva ore si dupa se vor conserva la un loc ventilat si fara umezeala. (accept antrebari pentru nelamuriri) ... mai mult

  • 10-01-2008
  • 3258
  • 0
  • 0

Reteta boiles baza de fructe primavara

rezeta de boiles pe baza de fructe ideala pentru sezonul de primavara,la care se va adauga 10 oua,modul de preparare: -se sparg ouale se amesteca cu toata partea lichida si se amesteca bine dupa care se adauga mixul si se framanta pana la omogenizare ,aluatul trebuie sa fie mai vartos sa nu avem probleme la rularea bilelor ,indicat este fierberea la vapor a bilelor pentru 6 minute,daca nu an apa fierbinte circa 3-4 minute,dupa care se vor scoate si aseza pe o carpa uscata pentru cateva ore dupa ... mai mult

  • 10-01-2008
  • 7978
  • 0
  • 0

Mamaliga

Se amesteca faina de malai cu cea de grau si apoi se pune 1/3 din amestec la fiert. Cand amestecul este aproape fiert se adauga 1 lingura miere de albine si 15 picuri de esenta de anason. Se adauga apoi treptat si cantitatea de amestec ramasa. Pentru a putea pune acest tip de momeala si in carlig, se introduce o bucata din mamaliga rezultata intr-o bucata de panza si se strange bine in forma unei bile. Se lateste apoi prin apasare si se fierbe pana cand incepe sa pluteasca. Dupa racire se scoate ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 9440
  • 0
  • 14

Boilles home made

Cele 150 grame de seminte pentru pasarele ( adica din acelea mici), cele 70 grame de samanta de canepa si soia se prajesc si apoi se macina (masina de macinat cafea). Se mai adauga 3 linguri de zahar, 1 lingurita piper macinat, i lingurita scortisoara, 2 lingurite boia dulce, 10 mililitrii amino, aroma (care credeti ca e mai potrivita)si atractant (cat scrie pe sticluta ca se poate adauga la 1 kg de mixt). ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 4041
  • 0
  • 0

Bulete

Toate semintele si germenii se macina inainte de preparare. La 1 kg de mixt se adauga pana la max 10 oua. Se amesteca ingredientele timp de 20 minute, dupa care se lasa aluatul la dospit 15 minute. La final acesta trebuie sa aiba o consistenta nu prea moale dar nici dura si sa nu fie lipicios. Aluatul se poate modela fie manual fie cu o masa de rulat si poate de marimi cuprinse intre 8 mm si 35 mm. Acestea se fierb si se aseaza pe o panza la uscat. ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 1915
  • 0
  • 0

Nada

Se fierb separate urmatoarele: 2 kg porumb uscat, 1 kg grau, 1 kg seminte canepa ( acestea pana plesnesc), 0,5 kg soia boabe, 0,5 seminte pentru pasari, 1 kg mazare ( de preferinta mazare congelata). Pana fierb boabele, amenstecam intr-un lighean urmatoarele: 0,5 kg srot, 0,5 kg faina de malai, 0,5 kg faina alba de grau, 400 grame lapte praf, 0,5 kg pesmet, 0,5 kg gris, 300 grame piper pisat, 400 grame boia, 1 kg zahar pana se omogenizeaza bine. Dupa fierbere boabele se lasa la scurs si se ra ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 2433
  • 0
  • 0

Reteta nada scobar - splina

Se toaca splina, dupa care se amestaca cu faina de malai pana devine numai buna de facut bulgari. Se toaca ramale si se adauga impreuna cu sangele la compozitie. Se fac bulgari mici si se arunca in amonte fiecare dupa propria strategie. ... mai mult

  • 29-12-2007
  • 5070
  • 0
  • 1

Nada scobar

Se amesteca toate aceste ingrediente pana se obtine o pasta. Aceasta se arunca in aval cam din 20 in 20 min cate o mana , a se tine cont cont si de viteza apei. Suna destul de aiurea folosirea gainatului de gaina insa este un atractant natural care cocureaza cu succes celelante atractante si da rezultate nemaipomenite. ... mai mult

  • 17-12-2007
  • 8773
  • 0
  • 4

Mamaliga cu capsuni

clasica mamaliga se poate combina in mii de feluri cu mii de arome,atractanti,dar cel mai bine si mai indicat ar fi cu atome naturale.Una dintre cele mai bune combinatii pe care am facut-o si am avut rezultate este cea cu ceaiuri de capsuni sau fragute.Se framanta bine mamaliga,se ia masura dorita,se lateste apoi se pune peste ceaiul din pliculetele de ceai,la 3-400 grame eu pun 6-7 pliculete,se amesteca bine,se lasa in repaus 10-15 minute,se framanta iar pana devine rosie,e gata de pescuit ... mai mult

  • 16-12-2007
  • 4443
  • 0
  • 1

Canepa rasnitata

Se pune canepa intr/o tava si se baga la cuptor la prajit si se lasa pana in momentul in care boabele prind o tenta foarte lucioasa.se scot de la cuptor si se dau prin masina de rasnit.rezultatul il adaugam in nada pe care o vom folosi.crapii sigur nu o sa ramana indiferenti. ... mai mult

  • 11-12-2007
  • 1671
  • 0
  • 0

Canepa incoltita

Cunosc doua metode de incoltire a canepi.una ar fi fierberea unei cantitati de canepa impreuna cu un praf de sare pana cand boabele se inegresc si apare un coltisor alb in partea inferioara a bobului sau punerea boabelor intr/o lada frigorifica unde adaugam apa clocotita impreuna cu un praf de sare dupa care punem capacul.dupa o perioada de timp ea va incolti si va fi buna de folosit .apa in care a fiert sau cea din lada frigorifica este foarte buna pt a fi folosita la umectarea nazii pt naditor ... mai mult

  • 11-12-2007
  • 2019
  • 0
  • 0

Reteta cu greutate

Spalam bine de tot cerealele,dupa care punem porumbul la fiert cu 4 degete de apa peste nivelul lui si il lasam sa fiarba pana crapa primele boabe de porumb iar graul si cu soia le adaugam dupa ce apa a inceput sa fiarba aproape de final.dupa care il dam la oparte de pe foc si adaugam aroma si nada amestecam bine de tot si il lasam doua trei ore sa traga amestecand din cand in cand dupa care cand se raceste de tot e numai bun de folosit.aceasta reteta este vinovata de multe capturi anul acesta p ... mai mult

  • 11-12-2007
  • 4390
  • 0
  • 1