Retete nada si momeli
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Se ia o conserva de porumb alimentar, cea mai ieftina 2-3 lei. Cu un cui se face o gaura cat mai mica. Scoateti putin din sucul din cutie ca sa faceti loc amestecului de tuica (alcool rafinat) si miere. Acesta se introduce in cutie cu o seringa. Se introduce apoi o scobitoare in gaura si se rupe. Se pote turna si putina ceara de lumanare ca sa fiti siguri ca nu intra aer sa fermenteze boabele. Puteti folosi si altfel de arome, atractanti, in functie de dorintele fiecaruia. Oricum este mai avanta ... mai mult
Se amesteca faina alba cu mixu de larve si cu poison rouge pana se omogenizeaza.Se adauga apoiingredientele de scortisoara,boia etc. de mai sus si se stropeste cu dip apoi se adauga ramele tocate si virmusii.Dupa omogenizare nada se inparte in doua jumatati-una mai tare cu care se fac bulgari de marimea unor mingi de tenis de masa(maxim)cu care se face nadirea(grea) apoi cealalta mai moale care se amesteca cu miez de paine inmuiat in prealabil pentru intretinere.intretinerea se face dupa ce avem ... mai mult
cartofii taiati cubulete de 1-2 cm, iar un aditiv care ar merge bine este aromix-ul pentru crap Sensas la aceasta nada pescuiti cu boilies, cartof si cu porumb. Aceasta reteta nu este a mea dar am vazut-o, mi s-a parut interesanta si mi-am zis ca tre' sa o dau si aici ... mai mult
se pune faina alba,de malai si pogacea intr-o galetuta,se amesteca putin fara apa,dupa care se aduga treptat apa si se amesteca pana cand se leaga bine nada.de preferat cu apa din locul unde pescuiti.se pune pe momitor si se lanseaza.merge bine cu rama rosie de balegar.fir intins la toata lumea! ... mai mult
Reteta prezentata se preteaza in special in lunile reci de dupa iarna cind temperatura apei nu depaseste 5 grade. E o reteta care se preteaza atit pentru crap cit si pentru somn. Slaba in grasimi intrucit in apa rece acestea se solidifica si nada isi pierde din atractivitate dar bogata in nutrienti. Se poate usor confunda dupa miros cu carnea de scoica. Se ia un mat de oaie subtire lung de aprox 1 metru se spala bine se curata de sare si se lasa la inmuiat intr-un vas cu apa calduta. Ingrediene ... mai mult
deja am pus 20 kg.de boabe porumb la fermentat si cand incepe ??????? o sa fie numai bun.porumbul prin fermentare evapora alcool.la sfarsitul lui ianuarie scot aprox.jumatate din boabe si le pun in alta galeata fara apa sa prinda miros de imputit.cand deschizi nu poti sa mirosi.restul il scot in aprilie mai cat am nevoie pentru un pescuit, boabe care miros alcool de la distanta.am patit intr-un an cand mergeam la pescuit si in masina mirosea alcool din cauza ca nu am pus capacul pe galeata si a ... mai mult
intrun vas se adauga fainurile si se umecteaza apoi se lasa 10 min sa se absoarba apa apoi se adauga viermii opariti sau larve si se mai umecteaza putin dupa preferinta ... mai mult
INTR-O galeata mai mare se pune mixul si se stropetste treptat cu pulverizatorul pana cand mixul incepe sa se omogenizeze apoi adaugat si strotul impreuna cu aroma de capsune si amestecam bine timp de 5 minute iar ultima data punem si viermii si mai amestecam inca 3 minute pana cand nada se va strange in mana(se face bulgari) ... mai mult
Din toate emisiunile vazute pe prgramele de tv.despre vietuitoare am ajuns la concluzia ca oualele sant un aliment irezistibil chiar si pentru indivizii din aceiasi specie din care fac parte oualele.Asa ca mi-am propus diferite variante de nada pe baza de icre.Ieri am testat mamaliga instant cu icrele de caras conservate din primavara.Si pentru a elimina ingredienti care sa micsoreze efectul am incercat icrele simple folosind mamaliga drept liant,amestecand mamaliga instant cu apa din iaz si du ... mai mult
se amesteca faina alba cu cea de malai se adauga apa calduta pina se leaga se fac bile de marimea unei nuci si se pun la fiert in ceai de chimen cam 2 minute se storc bilele si apoi se dau prin masina de tocat se framinta apoi bulgarele de mamaliga care lovit de masa trebuie sa sara un pic in compozitia initiala se poate pune vanilie sau alti atractanti eu totdeauna pun si sare fir intins ! ... mai mult
Se amesteca ingredientele si se adauga apa pana se pot face cocoloase.Se poate nadi cu catapulta, dar se poate folosi si pe momitor. Da rezultate bune mai ales la caras. ... mai mult
se pune gemul la fiert in apa cand apa clocoteste se adauga treptat malaiul amestecat cu faina si se se mesteca incontinu pana se ingroase mamaliga cand sa fiert bine se scoate pe un fund de purtelan si se preseaza cu o farfurie cu greutate deasupra ... mai mult
malai,miere,alune macinate,unt se pun 3l apa la fiert,cand da apa in clocot,se adauga o punga malai grisat.se amesteca malaiul foarte bine si se adauga o lingurita vanilie lichida,2 lingurite de miere,2 cubulete de unt,si un pumn alune macinate.se rastoarna mamaliga rezultata intr un prosop.se leaga bine si se la sa la scurs in prosop.dupa o ora se fierbe in acel prosop inca cca 20 min.se lasa iar la scors...se taie cubulete si ........se prind pestii cu ea.fir intins ... mai mult
am reusit nada asta dupa mai multe esecuri si incercind sa simplific nadele mult prea complexe cu ingrediente greu de gasit .tot ce folosesti e simplu de procurat.hai sa va zic cum fac.prajesc cinepa si o macin dar sa nu fie fin .amestec toate enumerate mai sus cu o seara inainte ,sa se imbibe bine uleiul iar cind ajung pe balta, amestec cu apa de acolo.nu puneti din prima toata cantitatea de apa .puneti cite putin si lasati sa preia apa nada, iar daca mai este nevoie completati.oricum dupa un ... mai mult
amestecati ingredientele pana se face o nada consistenta si daca e nevoie mai adaugati ulei ... mai mult