Faina de malai - 2-3 cani de ceai data prin sita;
Faina alba - 1 cana (pentru intarirea continutului);
Usturoi - 2-3 catei (pentru aroma);
Se incalzeste apa calda intr-un vas separat timp de 5-6 min.
Intre timp amestecam faina de malai cu faina alba iar dupa aceea cu
apa calda. Continutul se amesteca pana se ingroasa. Apoi se framanta
bine pana incepe sa se intareasca putin. Se formeaza bucati cat
degetul aratator (in forma de nutli) dupa care se pun intr-un alt vas
de 5-6 l, in care se afla usturoiul presat, lasandu-se la fiert pana
da un clocot. Intre timp se amesteca cu lingura gaurita pentru a se
evita prinderea de vas. Dupa clocot se scot afara si se aseaza pe o
tava sau intr-un vas de unde se ia fiecare bucata si se preseaza pe
docul de lemn cu o furculita. Dupa presarea a doua sau trei bucati se
omogenizeaza in palme, obtinandu-se o minge la o dimensiune putin mai
mare decat bila de ping-pong. Dupa omogenizarea si formarea tuturor
bucatilor se introduc din nou in vasul in care au fiert si se lasa pe
foc incet pana la 2-3 clocote iar apoi se stinge focul, se ia vasul
si se introduce apa rece pana se ajunge la racirea intregului continut.
Este recomandabil sa nu se scoata momeala din vas pana nu se raceste
complet. Dupa racire se ia continutul si se impacheteaza intr-un
prosop de bucatarie, in care se va tine pana la folosire. Verificarea
reusitei prepararii continutului se face in felul urmator: dupa 1-2
ore se ia o minge de mamaliga si se arunca, cu forta, in podea
(ciment, gresie etc.). Daca sare inapoi, ati reusit realizarea acestei
retete destul de migaloase. Aceasta momeala se poate utiliza si la
arici sub diferite forme: para, creasta de cocos (depinde de nr. de
carlige), minge si cub
mamaliga caras : 0 comentarii