Intr-un vas se amesteca faina alba cu malaiul cu apa calda pana se obtine o pasta subtire care se tine de mana . apoi se adauga mierea de albine pentru indulcire si macuca , srotul de floarea soarelui , se amesteca pana se obtine o pasta precum plastilina cu tenta de a se tine de mana . Aroma se poate pune cand se fierbe sau la malul apei . Se imparte in doua se formeaza doua cocoloase care se pun la fiert . Se trec prin doua clocote puternice apoi se da jos de pe foc se scot se lasa la scurs pe un prosop . Daca vrem sa dam la patratica luam un cocolos si-l turtim la grosimea pe care vrem sa avem patratica . Se invelesc in prosop se pun la frigider si se vor folosi cand mergem la pescuit . Fir intins !
Ingrediente
malai necernut 250 gr
faina alba 125 gr
macuca ( srot de floarea soarelui mai putin stors) 75 gr
mamaliga pentru cocolos : 0 comentarii