Mamaliga praf aromata

Share

Descriere - Mamaliga praf aromata

Se amesteca într-un vas faina de porumb fina si faina de grâu. Se adauga putina apa calda , putina drojdie de bere dizolvata in apa, se amesteca bine si se lasa la dospit 2 ore la cald. Se fac apoi chifle care se coc la cuptor pâna se rumenesc. Dupa racire se cojesc si se taie miezul în felii care se usuca bine la o sursa moderata de caldura. Uscate, se rup în bucati si se macina în râsnita. Se trec prin sita de faina si se macina ce a ramas în sita. Praful de mamaliga obtinut se amesteca cu colorant si zahar vanilat, se poate pastra timp nelimitat în pungi de plastic sau borcane închise etans. Când vrem sa preparam pasta de pescuit, amestecam praful de mamaliga cu putina apa,miere si anason obtinându-se pasta la consistenta dorita, ca sa se tina bine de cârlig. Fir întins.

Ingrediente

  • malai 300 gr
  • faina integrala 150 gr
  • colorant 10 gr
  • zahar vanilat 20 gr
  • anason 5 ml
  • miere 50 gr
  • drojdie de bere 15 gr

Specii de Pești

  • Caras
  • Crap
  • Fitofag

Mamaliga praf aromata : 0 comentarii

Nu exista comentarii