Se amesteca intr-un vas faina de malai si faina alba. Se adauga putina apa calda , drojdia de bere dizolvata in apa,se amesteca bine si se lasa la dospit 2 ore la cald.Se fac chifle care se coc la cuptor pana se rumenesc.Dupa racire se cojesc si se taie miezul in felii care se usuca bine la o sursa moderata de caldura.Uscate,se rup in bucati si se macina in rasnita.Se trec prin sita fina si se macina ce a mai ramas pe sita.Praful de mamaliga obtinut se poate pastra timp nelimitat in pungi de plastic sau borcane inchise etans.
Cand vrem sa preparam pasta de pescuit ,amestecam praful de mamaliga cu putina apa,obtinandu-se pasta la consistenta dorita,ca sa se tina bine pe carlig.
In praf se mai poate adauga, anason(fenicul)macinat,zahar vanilat,miere,branza topita, cascaval ras sau orice alta aroma in functie de pestele vizat.
Mamaliga praf : 0 comentarii