Se pune la incalzit apa intr-un vas separat timp de 6 min. Intre acest timp se amesteca faina de malai cu faina alba iar dupa aceea cu apa calda. Continutul se amesteca pana se ingroasa. Apoi se framanta bine pana incepe sa se intareasca putin. Se formeaza bucati cat degetul aratator (in forma de nutli) dupa care se pun intr-un alt vas de 5-6 l, in care se afla usturoiul presat, lasandu-se la fiert pana da un clocot. Intre timp se amesteca cu lingura gaurita pentru a se evita prinderea de vas. Dupa clocot se scot afara si se aseaza pe o tava sau intr-un vas de unde se ia fiecare bucata si se preseaza pe docul de lemn cu o furculita. Dupa presarea a doua sau trei bucati se omogenizeaza in palme, obtinandu-se o minge la o dimensiune putin mai mare decat bila de ping-pong. Dupa omogenizarea si formarea tuturor bucatilor se introduc din nou in vasul in care au fiert si se lasa pe foc incet pana la 2-3 clocote iar apoi se stinge focul, se ia vasul si se introduce apa rece pana se ajunge la racirea intregului continut. Este recomandabil sa nu se scoata momeala din vas pana nu se raceste complet. Dupa racire se ia continutul si se impacheteaza intr-un prosop de bucatarie, in care se va tine pana la folosire. Verificarea reusitei prepararii continutului se face in felul urmator: dupa 1-2 ore se ia o minge de mamaliga si se arunca, cu forta, in podea (ciment, gresie etc.). Daca sare inapoi, ati reusit realizarea acestei retete destul de migaloase.
uitate la "mamaliga aromata rezistenta in carlig" postata de mine, e practic acelasi lucru , numai cu detalii bine puse la punct (cred ca am postat inaintea ta) .
salut reteta e f buna numai ca ne avind usturoi in casa am pus praf de usturoi[3 plicuri sa fie concentrata]si a iesit.rezultatul a fost super.eu pescuiesc in ilfov.calarasi,ialomita in sistemul c@r si normal.nu am mai plantat cu porumb ci cu noua ta reteta si boiles cu aroma de cirnati afumati[nu glumesc]rezultat:o salonta 3kg,romanesc 2,5kg buc,si 2 cteno la 5-6 kg.de la plantare pina la plecare a durat 6h.
asta de unde ai scos-o??????
si eu dau la crap cu mamaliga,dar reteta asta nu am mai auzit-o niciodata.poate te duc odata la prut sa vezi acolo crap la mamaliga.
pescuiesc si eu de ani buni, nu asa de elevat insa sincer sa-ti spun, n-am inteles mare lucru. nu dai detalii, cantitati. o reteta ca sa-ti reuseasca trebuie sa cunosti cantitatile de ingrediente folosite. ce sunt aceia nutli? n-am mai auzit acest cuvant, deci nu asi sti cum sa-i fac. cat usturoi folosim? docul de lemn este un fund? acesti nutli sunt un fel de material ca la covrigei, ceva rotund si lung cat degetul? te rog revino cu detalii ca sunt interesat. poate merg in vara asta la delta b cateva zile si m-ar interesa orice reteta s-o experimentez. fir intins. gelu pensionarul
mosule,da un pic mai detaliat nu poti?si eu pescuiesc de cativa ani si sportiv si industrial dar reteta asta a ta are cam "multe" secrete!
uitate la "mamaliga aromata rezistenta in carlig" postata de mine, e practic acelasi lucru , numai cu detalii bine puse la punct (cred ca am postat inaintea ta) .
mosule asa mamaliga asa pescar!!!!!!!!!!
salut reteta e f buna numai ca ne avind usturoi in casa am pus praf de usturoi[3 plicuri sa fie concentrata]si a iesit.rezultatul a fost super.eu pescuiesc in ilfov.calarasi,ialomita in sistemul c@r si normal.nu am mai plantat cu porumb ci cu noua ta reteta si boiles cu aroma de cirnati afumati[nu glumesc]rezultat:o salonta 3kg,romanesc 2,5kg buc,si 2 cteno la 5-6 kg.de la plantare pina la plecare a durat 6h.
asta de unde ai scos-o??????
si eu dau la crap cu mamaliga,dar reteta asta nu am mai auzit-o niciodata.poate te duc odata la prut sa vezi acolo crap la mamaliga.
pescuiesc si eu de ani buni, nu asa de elevat insa sincer sa-ti spun, n-am inteles mare lucru. nu dai detalii, cantitati. o reteta ca sa-ti reuseasca trebuie sa cunosti cantitatile de ingrediente folosite. ce sunt aceia nutli? n-am mai auzit acest cuvant, deci nu asi sti cum sa-i fac. cat usturoi folosim? docul de lemn este un fund? acesti nutli sunt un fel de material ca la covrigei, ceva rotund si lung cat degetul? te rog revino cu detalii ca sunt interesat. poate merg in vara asta la delta b cateva zile si m-ar interesa orice reteta s-o experimentez. fir intins. gelu pensionarul