malai,miere,alune macinate,unt se pun 3l apa la fiert,cand da apa in clocot,se adauga o punga malai grisat.se amesteca malaiul foarte bine si se adauga o lingurita vanilie lichida,2 lingurite de miere,2 cubulete de unt,si un pumn alune macinate.se rastoarna mamaliga rezultata intr un prosop.se leaga bine si se la sa la scurs in prosop.dupa o ora se fierbe in acel prosop inca cca 20 min.se lasa iar la scors...se taie cubulete si ........se prind pestii cu ea.fir intins
din experienta mea proprie mamaliga nu trebuie sa fie foarte tare pt ca foarte multi pesti o resping cand o pisca si o simt tare.
eu dau cu mamaliga foarte moale dar foarte consistenta si la prima atingere garantat se afla direct in cerul gurii ramanand lipita acolo.
sicer va spun ca de fiecare data cand am avut cubuletele sau bobitele tari am avut cele mai slabe zile de pescuit.
nu incercati sa imitati mamaliga din magazinele de pescuit(e cea mai prosta mamaliga posibila)
da este vorba de alune pisate nesarate,iar focul se opreste in momentul cand nu mai poti mesteca mamaliga cu lingura....cand devine foarte groasa...oricum se intareste mult mai bine dupa a doua fiertura.am incarcat o pe multe balti...insa cel mai bine a mers pe dunare...rezista foarte mult la apa....succes
banuiesc ca alune nesarate.:) pare ok... daca mi-ai putea spune pe ce balti ai incercat aceasta reteta. eu tot incerc sa fac o mamaliga buna si nu imi iese... poate nu am destula rabdare sau nu stiu cand sa opresc focul sub ea... sorry ca par mai ... no ... dar raspunde-mi te rog
din experienta mea proprie mamaliga nu trebuie sa fie foarte tare pt ca foarte multi pesti o resping cand o pisca si o simt tare.
eu dau cu mamaliga foarte moale dar foarte consistenta si la prima atingere garantat se afla direct in cerul gurii ramanand lipita acolo.
sicer va spun ca de fiecare data cand am avut cubuletele sau bobitele tari am avut cele mai slabe zile de pescuit.
nu incercati sa imitati mamaliga din magazinele de pescuit(e cea mai prosta mamaliga posibila)
da este vorba de alune pisate nesarate,iar focul se opreste in momentul cand nu mai poti mesteca mamaliga cu lingura....cand devine foarte groasa...oricum se intareste mult mai bine dupa a doua fiertura.am incarcat o pe multe balti...insa cel mai bine a mers pe dunare...rezista foarte mult la apa....succes
banuiesc ca alune nesarate.:) pare ok... daca mi-ai putea spune pe ce balti ai incercat aceasta reteta. eu tot incerc sa fac o mamaliga buna si nu imi iese... poate nu am destula rabdare sau nu stiu cand sa opresc focul sub ea... sorry ca par mai ... no ... dar raspunde-mi te rog