Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza
foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna
toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde facandu-se
o cruce pe ea. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine cel putin
3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lem si se lasa sa se
raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta foarte binesi se
amesteca cu atractantii, aromele etc.
Se poate folosi pe momitor in amestec cu strot de floarea soarelui,
farame de porumb, seminte de canepa etc.
Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura
carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in
cand in gura, pana capata forma de para. Para se poate introduce in
solutie de miere sau alti atractanti.
Este foarte buna pentru pescuitul in curent deoarece este lipicioasa
e foarte buna reteta icercati-o si nu veti regreta.asa am facut si eu .fir intins