Mod de preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se
mixeaza foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna
toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde, dupa care se
amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund
de lemn si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta
foarte bine si se amesteca cu atractantii, arome, etc.
Se poate folosi pe momitor in amestec cu srot de floarea soarelui, farame
de porumb, seminte de canepa, etc.
Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura
carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand,
pana capata forma de para. Para se poate introduce in solutie de miere sau
alti atractanti.
Este foarte buna pentru pescuitul in curentul apei, deoarece este
lipicioasa si se spala greu. Dezavantajul este ca se acreste repede, nu
rezista decat 24 de ore. De asemenea, nu trebuie tinuta in soare.
--
nada primavara : 0 comentarii