Patratele de cartof

Share

Descriere - Patratele de cartof

Se fierb cartofii in coaja cu o zi inainte,se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se amesteca apoi cu faina,grisul,adugand zaharul vanilat si colorantul,dupa care se framanta,pana la omogenizarea aluatului.Cu ajutorul sucitorului se intinde pe o planseta pudrata in prealabil cu faina,o foaie groasa de circa 10 mm.Din aceasta se tai fasii uniforme cu latimea de cca 10-15 mm,apoi taind perpendicular,cubulete.Se rotunjesc frecandu-le in palma.La sfarsit punem bilele la fiert in apa clocotita si le lasam 20-25 minute.Le acoatem si dupa ce se scurg si se racesc le pudram cu faina NOROC si....in traista. FIR INTINS

Ingrediente

  • CARTOFI 300 gr
  • FAINA ALBA 150 gr
  • GRIS 100 gr
  • ZAHAR VANILAT 10 gr

Specii de Pești

  • Crap

Patratele de cartof : 0 comentarii

Nu exista comentarii