Retete de nada pentru Babusca
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Babusca. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Babusca. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Se pune la fiert apa ,dupa ce in prealabil am amestecat ingredientele ,( srotul de floarea soarelui o macinam ca faina praf), cu un mixer, apoi in apa fiarta adaugam amestecul , si se amesteca cu lingura de lemn pana ce se obtine mamaliga . Cu cat se fierbe mai mult mamaliga, cu atata devine va fi mai tare, este recomandata pentru momit la spirala, sau momitor, se lasa a racit pentru ca sa o putem framinta astfel vor disparea cocolosii ce se formeaza in timpul fierberii Apoi punem coca rezult ... mai mult
Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult
Mentionez de la incepu k aceasta reteta este facuta de -Catalin Mateescu - mi sa parut interesanta si nu m am putut abtine sa nu o postez mai ales k se poate conserva.Chiar saptamina asta o so testez.Dc cineva stie ceva despre ea astept pareri.Stima si sper sa fie de folos.Fir intins! "Toate aceste ingrediente le amestec bine si le pun in pungi de plastic sigilate. La masura care o folosesc eu, reteta cantareste 2,5-2,7 kg, suficienta pentru o partida de pescuit. Mai trebuie doar ca pe malul ... mai mult
se iau ingredientele se amesteca cu apa se mai adauga 1 sau 2 oua pana aceasta se omogenizeaza .se poate pune si pe arc se se si arunca in apa ca nada.fir intins. ... mai mult
canepa si alunele se prajesc si se macina prin masina de nuca macinisul sa fie mai grosier., ... mai mult
inainta de uscare si prajire ingredientele se tin in apa 24h mai putin canepa cu diverse arome la porumb un colant natural pt ape curgatoare, musuroi de cartita.pt balti soia prajita in compozitie. ... mai mult
Se face mamaliga se lasa la fiert pana scade aproape toata apa, apa care ramane in vas cu toata se amesteca.Se lasa la racit apoi se sfarama se pune zaharul si aromantul (e ft important ca aromantul sa fie ft puternic). Se nadeste des si cu ft putin ... sa nu se sature pesti. Fir intins! ... mai mult
Se pune un vas cu apa la fiert.Intre timp intr'un vas separat se pune faina de malai si se amesteca cu faina alba si cu un pic de apa pana se tine.Apoi pasta (faina alba si de malai amestecate)se face sub forma de cocolosi si se baga in apa fierbinte pana si se lasa pana se ridica la suprafata . Dupa ce ai facut asta cu toti bulgari se iau se sfarama si se pune budinca si aromantii si se amesteca ft bine . (Pt scobar recomand caramelul pt mine a dat cel mai bine rezultate) FIR INTINS !!! ... mai mult
pt a fi ideal si a nu-si pierde proprietatile,srotul se pune intr-un vas se toarna peste el apa fierbinte,se acopera se lasa in repaus 10 min ,dupa care se omogenizeaza,se adauga apa daca e prea tare,se pune intr-un recipient sau punga ermetica,este gata pt a fi folosit ca nada pur sau in combinatie cu alte fainuri ... mai mult