Retete de nada pentru Crap

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Crap

Nada pentru bomba

se fierb toate in afara de faina.dupa fiert cand amestecul se raceste se framanta cu faina pana la omogenizare ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 6154
  • 0
  • 5

Momeala de mamaliga buna de pus pe carlig

framantam mamaliga cu miez de paine pana devine cleioasa.o incercam aruncand un cocolos intr-un vas cu apa ca sa vedem daca nu se farama.SAU punem intr-un vas o mana de faina de grau apoi adaugam incet apa amestecand mereu pana obtinem un fel de terci alburiu care umple vasul pana la jumatate.dupa aceea adaugam un pumn de faina de porumb macinata marunt si cernuta.cand este bine fiarta inainte de a o framanta adaugam unul sau doua galbenusuri de ou iar dupa ce am framantat-o formam din ea niste ... mai mult

  • 19-09-2008
  • 9363
  • 0
  • 1

Nada naturala pt nerapitori

dupa ce a stat in apa rece cateva ore punem boabele de porumb sau grau intr-o punga de panza rara pe care o introducem apoi intr-un vas de lut ars si turnam apa calduta astfel ca porumbul sau graul sa fie acoperitcu lichid.fierbem incet pe foc pana se inmoaie fara ca boabele sa se sparga.le lasam apoi sa se raceasca in aceeasi apa.astfel preparate boabele se infig in carlig cate trei patru. ... mai mult

  • 18-09-2008
  • 2915
  • 0
  • 0

Mamaliga pentru pescuit

Se pune la firt într-un ceaun cam 2 litri de apa impreuna zu sarea si zaharul , apoi se adauga faina de porumb. Când aceasta începe sa se ingroase se adauga faina de grâu, amestecând în permanenta pentru a nu se forma cocoloase. Semintele de floarea soarelui si de canepa sa prajesc si se dau prin masina de cafea. Se adauga acest praf de seminte peste mamaliga in timp ce fierbe. Se scoate mamaliga pe o panza si se lasa la racit. Se pot adauga in mamaliga ulterior diverse arome. Mama ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 13533
  • 0
  • 4

Nada pentru amur

Ingredientele macinate se amesteca pana se obtine un praf omogen si apoi se adauga in apa fierbinte sarea de bucatarie si usturoiul presat,si indulcitorul,apoise amesteca ambele portii pana se obtine o coca nu prea moale,avind in vedere ca mai urmeaza amestecul cu cantitatea de oua,care mai inmoaie materialul obtinut din anestecurile de ingrediente,si se poate momi pe momitor si bulgari ,pentru aruncare la distanta,in zona de activitate,in care pescuim.Reteta este testata,si da foarte bune rezul ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 7719
  • 0
  • 1

Turta dulce

se da prin razatoare turta dulce pe care o framantam cu miez de paine alba inmuiat si stors. in aceeasi timp adaugam dupa trebuinta o cantitate din pesmetul de turta sau miezul de paine pana obtonem un aluat care seamana cu chitul folosit de geamgii. o atare nada se tine bine pe carlig constituind totodata cea mai atractiva momeala pt crapi. ... mai mult

  • 14-09-2008
  • 3077
  • 0
  • 0

Nada pentru amur

ingredientele se amesteca intr-un bidon ,sau vas sa incapa toata cantitatea de seminte si faina de cereale.apoi separat se amesteca drojdia in bors,pana incepe sa dospeasca. Se toarna apa peste amestecurile din vas oana acopera cu circa doua sau trei degete. anacritorul rezultat din drojdie si bors se toarna peste amestecul de porumb si faina din cereale,acoperim vasul cu or ce fel de material textil,lasand,sa fermentezedoua sau chiar trei saptamini,pina ce porumbul se moaie si prinde o aroma ... mai mult

  • 12-09-2008
  • 10457
  • 0
  • 2

Amestec de mazare

In apele domoale MAZAREA fiarta este o nada buna pt. o serie de pesti nerapitori. Ea se prepara in felul urmator:dupa ce a stat in apa cateva ceasuri punem boabele de mazare intr-o punga de panza rara pe care o introducem apoi intr-o cratita de lut ars si turnam apa calduta astfel ca mazarea sa fie acoperita de doua trei degete cu lichid.O fierbem incet pe foc pana se inmoaie fara insa ca boabele sa-si piarda forma sau sa fie prea farimicioase.Le lasam apoi sa se raceasca in aceeasi apa.Nu prepa ... mai mult

  • 10-09-2008
  • 2179
  • 0
  • 1

Borhot de tarate

se amesteca aprox. 500 gr de tarate in 1 l de apa calda se lasa la acrit cam 2-3 zile la caldura daca e posibil.dupa aceasta perioada se poate folosii in amestec cu mamaliga preparata acasa,pentru momitor.nu poate fi folosita in punga solubila.fir intins ... mai mult

  • 09-09-2008
  • 3080
  • 0
  • 2

Nada concentrata rapida

toate ingredientele se macina ,apoi se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen. Ramele se rup, sau se taie marunt ,cu vermusi impreuna se amesteca cu amestecul rezultat din prima compozitie ,si la fata locului ,la rau se adauga zaharul vanilat cu o cantitate de apa, atat cat sa obtinem o compozitie mai tare care sa nu cada de pe momitor in timpul aruncarii,se poate folosi timp mai indelungat si la nadirea locului pentru pescuit. ... mai mult

  • 07-09-2008
  • 2653
  • 0
  • 0

Mamaliga rapida

SE AMESTECA INGREDIENTELE SI SE POATE MOMI CU ELE DIRECT LA BALTA ... mai mult

  • 01-09-2008
  • 4140
  • 0
  • 1

Mamaliga de nadit

AMESTECURILE SE MACINA APOI SE AMESTECA LA FATA LOCULUI CU APA DE RAU,DUPA TARIA PE CARE O DORIM ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3656
  • 0
  • 2

Mamaliga cu aroma de vanilie

SE AMESTECA INGREDIENTELE SI SE PUN LA FIERT IN APA DATA IN CLOCOT ,APOI SE LASA SA SE RACEASCA SI SE FRAMANTA PINA LA OMOGENIZARE. ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3200
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de capsune

INGREDIENTELE MACINATE SE AMESTECA SI SE TOARNA IN VASUL CU APA DATA IN CLOCOT,PINA SE FACE UN ALUAT MAI TARE. CONTINUTUL OBTINUT SE AMESTECA APOI CU ESENTA DE CAPSUNE SI DUPA OMOGENIZARE SE POT FACE CUBURI SAU BILE ,APOI SE PUN LA USCAT,SI SE MAI POT FOLOSI SI CA BULGARI PENTRU A MOMI LOCUL . ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 1903
  • 0
  • 0

Mamaliga dulce

iNGREGIENTELE SE AMESTECA IN ORDINEA DIN RETETA,DUPA OMOGENIZARE SE PUNE IN APA FIARTA,IN CARE AM DIZOLVAT MIEREA,SI ZAHARUL VANILAT. AMESTECUL SE TOARNA IN APA FIARTA DEODATA,PINA ESTE ACOPERITA DE APA, LASINDUSE LA FIERT PINA CE APA PATRUNDE IN TOATA COMPOZUTIA. SE LASA SA SE RECEASCA PINA CE PUTEM AMESTECA CU MINA ALUATUL REZULTAT,PINA CE SE OBTINE TARIA NECESARA , DUPA PREFERINTA,DEPINZIND DE FELUL IN CARE DORIM SA NADIM,FACAND COCOLOSI, BULGARI ,PENTRU NADIRE LA DISTANTA SAU PE MOMITO ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3037
  • 0
  • 0

Nada cu arome natutale

Toate ingredientele se macina,si se amesteca intr-un vas dupa omogenizare se adauga continutul de oua,apoi se amestaca si se formeaza o pasta (aluat) ,in cazul ca devine prea tare se mai adauga apa ,se foloseste ca momeala ,in locurile unde vrem sa pescuit. Are o aroma concentrata,si atrage pestele ,in aceea zona si il mentie ia aceel loc mai mult timp. ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3070
  • 0
  • 0

Bile boilis

Se amesteca in ordinea sus mentionata,ingredientele solide ,dar macinate,si apoi se adauga in urmatoarea faza ,ingredientele lichide,pina se omogenizeaz in totalitate ,toate componentele ce compun pasta de boilis. Se lasa doua pana la trei ore sa dospeasca coca ,se amesteca din nou, si se poate trece la executarea bilelor de boilis, dupa diametrul si taria pe care o dorim s-a o obtinem.Se pune la uscat ta temperatura camerei, cateva zile ,dar se poate folosi imediat pe momitor,daca dorim sa n ... mai mult

  • 29-08-2008
  • 3278
  • 0
  • 0

Boilis mix. super rosu

Ingredientele se adauga in ordinea mai sus aratata, si se amesteca ,pana se obtine o coca putin mai tare, si se poare folosi ca momit imediat ce s-a facut,sau se pot executa bile dupa placerea fiecaruia ,spre exemplu bile de 10, 12, 16, si 18 mm.Se usca la un loc ferit de soare sau alte surse de caldura, cateva ore ,sau chiar zile ,dupa preferinta celui ce o foloseste,fie solubile ,in timp mai scurt ,sau cu o intarziere mai mare de descompunere. Este preferata de pesti,si are o raza mare de ac ... mai mult

  • 29-08-2008
  • 3583
  • 0
  • 1