Retete de nada pentru Crap

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Crap

Nada rosioara din canepa

Reteta cu canepa ptr rosioara 500 g seminte canepa se lasa la inmuiat 20 ore, se fierb apoi 30 min ,2/3 din apa se scurge, apoi se adauga 100 g zahar, se da din nou in clocot, apoi 1kg faina porumb si 1 kg faina pesmet evtl se mai adauga si din apa scursa de la fiertul canepii reteta ieftina Allround-ptr iarna 1kg faina pesmet 2 pungute zahar vanilat 2 linguri cacao la urma adaug in toate amestecurile viermusi ptr cosulet in reteta este vorba de faina de porumb nu de malai care e m ... mai mult

  • 16-06-2008
  • 3823
  • 0
  • 2

Mamaliga caramelizata

Intr-un vas topitzi 150 grame zahar, apoi cand acesta incepe sa-si skimbe culoarea, turnati apa treptat pana obtinetzi o culoare bruna. Turnati 700 ml de apa rece si lasatazi sa dea in clocot...turnatzi inca 100 grame de zahar si amestecatzi bine. Adaugati malauiul treptat si urmati procesul ca la mamailga obisnuita ... dupa racire o putetzi pune intr-un dres de dama si apoi ceva plat deasupra si o greutate ca sa aplatizatzi mamaliga pt a o putea folosi la patratzica... FIR INTINS ... mai mult

  • 13-06-2008
  • 2562
  • 0
  • 0

Reteta bulgari de nada cu seminte si boiles

Vreau sa va prezint o reteta pentru nada care contine cateva ingredinte ce se leaga impreuna sub forma de bulgari. Sa va prezint ingredientele: 1. am ales un grundbaits 2. niste pelleturi pt atractie rapida3. un atarctant 4. UN CSL cu betaina 5. sparturi de boiles cu aroma de Squid + piper - puteti folosi si alte variante de bile cu alte arome6. canepa preparata fiarta - pentru a intretine impreuna cu bilele patul de nada. Modul de pepare: se pun intr-o galeata : groundbaits-ul, seminte de ... mai mult

  • 10-06-2008
  • 5776
  • 0
  • 1

Nada crap - vara

Porumbul se pune la inmuiat 48 ore cu suficienta apa, graul se fierbe separat. Dupa 48 de ore porumbul se fierbe 3 min. Se amestaca apoi semintele si se pun in apa fierta si se adauga zahar, aroma, si CSL-ul dupa 15 minute. Inainte cu 24 de ore se adauga si boilesurile. Aroma se alege in functie de balta si de bilele folosite. Pe balta sa taie cartofi cuburi inainte de nadire. Se arunca nada cu racheta, barcuta de nadit sau se pot face bulgari folosind un mix, pesmet sau alte lianturi. Atent ... mai mult

  • 02-06-2008
  • 12213
  • 0
  • 0

Mamaliga

Luam o masura de faina si doua masuri de malai. O treime din aceasta cantitate o punem la fiert in ceaun. In momentul in care amestecul a fiert, adaugam o lingurita de zahar sau miere, presaram putin sofran si daca vrem sa dam la crap punem si putina esenta de anason. Apoi adaugam, in timp ce mestecam, restul amestecului de faina si malai,pana cand terminam. Mamaliga rezultata va fi o nada foarte buna si va atrage pestele in zona unde il asteptati dumneavoastra. Pentru a face mamaliga de ac, ... mai mult

  • 13-05-2008
  • 4975
  • 0
  • 0

Nada rapida

Se amesteca ingredientele , mai putin mierea si zaharul vanilat, care se pun in 400 ml de apa. Dupa ce apa da in clocot se pune, concentratia de amestec cate putin ,nu deodata ca sa nu se faca cocolosi de aluat, dupa ce s-a omogenizat adaosul , coca obtinuta sa lasa la racit. Dupa ce e racita o impachetam in material textil ce absoarbe apa  ramasa in aluatul rezultat, dupa fierberea continutului. Se poate face bile cu diametru de la 8 pana la 12mm, care se pot lasa sa se usuce astfel se po ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 2853
  • 0
  • 0

Nada universala

Se pune la fiert apa ,dupa ce in prealabil am amestecat ingredientele ,( srotul de floarea soarelui o macinam ca faina praf), cu un mixer, apoi in apa fiarta adaugam amestecul , si se amesteca cu lingura de lemn pana ce se obtine mamaliga . Cu cat se fierbe mai mult mamaliga, cu atata devine va fi mai tare, este recomandata pentru momit la spirala, sau momitor, se lasa a racit pentru ca sa o putem framinta astfel vor disparea cocolosii ce se formeaza in timpul fierberii Apoi punem coca rezult ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 3664
  • 0
  • 0

Mamaliga simpla

Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe  fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 6794
  • 0
  • 0

Baza mix pentru boilies tot anul

baza de mix pentru boilies testata :foarte bine se asociaza cu arome pe baza de fructe sau cremoase (crem,scopex,miere..)este un mix care da roade tot anul mai ales pe ape curgatoare . modul de preparare este cel clasic a boiliesurilor ...deci:se pregatesc 10 buc de oua sparte dupa care se adauga dupa preferinta aromele si atractantii..andulcitorul ...etc se amesteca partea lichida bine dupa care se adauga mixul treptat ....se amesteca bine pana devine materia ... mai mult

  • 10-05-2008
  • 5288
  • 0
  • 0

Nada de vara

O nada pe baza de cartofi (buna vara la crap si cteno) 4 kg de porumb uscat 4 kg de cartofi proaspeti taiati in cubulete de 1-2 cm. Nu taiati cartofii decat atunci cand pregatiti nada. 2 kg de boillies (canepa, fructe sau squid) 1 kg de arpacas ½ kg naut preparat 1 kg zahar aroma 10 ml aditiv (merge bine in combinatia asta Aromix-ul de crap de Sensas) La aceasta nada pescuiti cu boillies, cu cartof si cu porumb. Cartoful se poate pune pe rig proaspat sau puteti folosi cartof ... mai mult

  • 08-05-2008
  • 4185
  • 0
  • 0

Nada pentru crap

Este nada pe care eu o folosesc cel mai des si pot sa va spun ca este foarte eficienta pt toate formele de crap. Merge foarte bine din mai pana in septembrie. Este un amestec in care unele ingrediente pot lipsi sau pot fi introduse si altele cu conditia sa se pastreze aceeasi linie a aromei. 4 kg de porumb uscat 1 kg de grau sau arpacas 2 kg de boillies (capsuni, tutti-frutti, banane, ciocolata, canepa, caramel) este f bine daca aveti 1 kg de boillies solubile. 1 kg de canepa (recomand ... mai mult

  • 08-05-2008
  • 17734
  • 0
  • 0

Porumb cu viermusi

Pe un carling de crap inainte de a adauga boaba de porumb (preferabil cu gust de miere) se adauga 4-5 viermusi. Secretul l-am aflat de la un domn mai invarsta (cu experienta in domeniu) si credeti-ma ca merge foarte bine. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2663
  • 0
  • 0

Mamaliga cu vermusi

Se face o portie obisnuita de mamaliga pentru momitor dar secretul e ca la fiecare portie sa se adauge aproximativ 8-10 vermusi. In momentul cand momitorul va ajunge la fundul belti vermusii vor incerca sa iasa. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2483
  • 0
  • 0

Mamaliga pt nada

Mamaliga pentru nada Pentru a pregati o mamaliga pentru nadire nu avem nevoie decat de malai, de preferat extra, si de apa. Se pune apa la fiert intr-un tuci de fonta, cu 2-3 maini de malai in ea si se lasa la fiert pana da in clocot. Apoi adaugam cam jumatate din cantitatea de malai necesara, ajustandu-se cantitatea de apa astfel incat compozitia sa fie putin vascoasa. Dupa caz, vom adauga colorant alimentar rosu sau galben (sofran), arome, indulcitor (zahar, miere), seminte de in, floarea s ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 4043
  • 0
  • 0

Mamaliga

Mamaliga Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 7963
  • 0
  • 1

Boiles

BOILES (22.01.2008 19:45) Se amesteca bine: 2/4 pesmet, 1/4 malai cernut, 1/4 fulgi de ovaz. Se bat 12 oua la 500g compozitie, se toarna intr-un vas dupa care framantam bine pana omogenizam. Modelam cu mana bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem intr-o plasa de sarma si le introducem in apa clocotita. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata, le scoatem, le punem la scurs pe o carpa uscata, dupa care le punem la rece. Se amesteca: 15% faina de soia, 10% alune prajite macinate fin, 25% ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 2560
  • 0
  • 0

Nada crap 2

Reteta II - formula imbunatatita Compozitie: 2kg porumb uscat, 1 kg grau, 1/2 kg boabe soia, 1 kg seminte canepa, 1/2 kg seminte canari sau pasari mici, 1 kg mazare la conserva, cate 1/2 kg din urmatoarele: srot, malai, faina, apoi un plic lapte praf (cred ca are 400-500 grame) din cel ieftin, un pachet pesmet si unul de gris, 300-400 grame piper pisat, 300-400 grame boia iute, 1 kg zahar, 5-6 oua. Se fierb boabele separat, cele de canepa se fierb pana pleznesc. Se lasa la racit apoi se scur ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 2152
  • 0
  • 0

Nada crap 1

Reteta I Compozitie: 2kg porumb uscat, 1 kg grau, 1/2 kg boabe soia, 1/2 kg seminte floarea soarelui, 1/2 kg seminte canari sau pasari mici (optional), 1 kg mazare la conserva, cate 1/2 kg din urmatoarele: srot, malai, faina, apoi un plic lapte praf (cred ca are 400-500 grame) din cel ieftin, un pachet pesmet si unul de gris, 1/2 kg zahar, 5-6 oua, un borcan de miere. Compozitia se imparte in doua: semintele si boabele se pun impreuna la inmuiat, bine amestecate (fara mazare!). Ideal 48 de o ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 3198
  • 0
  • 0