Retete de nada pentru Crap
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Este foarte important pt ca mamaliga sa iasa buna felul de malai care il folosim. Eu folosesc doar cel negrisat . Deci se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare , cand da bine in clocot pune-ti faina de malai in ea(se va forma ceva in genul unei mini piramide), lasati sa fiarba bine (cam vreo 20 de min) . Dupa ce o luati de pe foc scurgeti tot cirul(surplusul de apa cu faina)si amestecati bine (se amesteca greu fiind foarta omogena)si incet incet se adauga o jumate de pahar de cir (50 m ... mai mult
Se face mamaliga , dupa aceea se adauga budinca(tine bine legata mamaliga), faina de sange si de oase (au un miros tare ciudat si sunt unsuroase le place la pesti)si la final dupa ce e rece se pune atractantul de cascaval. NOTA: dupa ce se pune pe momitor nada , daca aveti un spray atractant de cascaval puteti sa pulverizati bulgarele de nada. NOTA2: pentru mreana pe carlig se pune cascaval(se lasa la soare sa se uste un pic sa fie mai tare si sa se imputeasca un pic) Fir intins ... mai mult
se lasa porumbul la umflat 24h dupa care se fierbe la foc mic 60 min,cu 15 min inainte de al opri din fiert se pun ingredientele mentionate ... mai mult
Se ia o cantitate de malai pentru a face o mamaliga(asta in functie de cat de mare se doreste sa fie mamaliga si cat de lunga este partida de pescuit).Se adauga in apa in care se va turna malaiul seminte de anason,(se gasesc si in farmaciile de plante),o lingura de miere de albine si o sticluta de esenta de vanilie.Se toarna malaiul respectiv pentru a obtine mamaliga dorita.Dupa preparare,e de preferat ca mamaliga rezultata sa se rastoarne in recipiente inalte pentru ca in cazul in care doriti ... mai mult
se pun la fiert cartofi in apa cu zaharul si esenta de vanilie.intr-o galeata se amesteca porumbul dulce,uscat,mazarea si peletele.dupa ce au fiert foarte bine cartofi se scot din apa si se paseaza impreuna cu ouale cu tot cu coaja,iar apoi se pun inapoi in apa cu zahar si esenta impeuna cu amestecul din pelete mazare si porumb.se lasa 5 minute la fiert iar apoi se adauga treptat malaiu si arpacas pana cand nada ajunge la consistenta dorita.aceasta reteta este proprie la randul meu amestecand ca ... mai mult
Se ia o conserva de porumb alimentar, cea mai ieftina 2-3 lei. Cu un cui se face o gaura cat mai mica. Scoateti putin din sucul din cutie ca sa faceti loc amestecului de tuica (alcool rafinat) si miere. Acesta se introduce in cutie cu o seringa. Se introduce apoi o scobitoare in gaura si se rupe. Se pote turna si putina ceara de lumanare ca sa fiti siguri ca nu intra aer sa fermenteze boabele. Puteti folosi si altfel de arome, atractanti, in functie de dorintele fiecaruia. Oricum este mai avanta ... mai mult
cartofii taiati cubulete de 1-2 cm, iar un aditiv care ar merge bine este aromix-ul pentru crap Sensas la aceasta nada pescuiti cu boilies, cartof si cu porumb. Aceasta reteta nu este a mea dar am vazut-o, mi s-a parut interesanta si mi-am zis ca tre' sa o dau si aici ... mai mult
se pune faina alba,de malai si pogacea intr-o galetuta,se amesteca putin fara apa,dupa care se aduga treptat apa si se amesteca pana cand se leaga bine nada.de preferat cu apa din locul unde pescuiti.se pune pe momitor si se lanseaza.merge bine cu rama rosie de balegar.fir intins la toata lumea! ... mai mult
Reteta prezentata se preteaza in special in lunile reci de dupa iarna cind temperatura apei nu depaseste 5 grade. E o reteta care se preteaza atit pentru crap cit si pentru somn. Slaba in grasimi intrucit in apa rece acestea se solidifica si nada isi pierde din atractivitate dar bogata in nutrienti. Se poate usor confunda dupa miros cu carnea de scoica. Se ia un mat de oaie subtire lung de aprox 1 metru se spala bine se curata de sare si se lasa la inmuiat intr-un vas cu apa calduta. Ingrediene ... mai mult
Din toate emisiunile vazute pe prgramele de tv.despre vietuitoare am ajuns la concluzia ca oualele sant un aliment irezistibil chiar si pentru indivizii din aceiasi specie din care fac parte oualele.Asa ca mi-am propus diferite variante de nada pe baza de icre.Ieri am testat mamaliga instant cu icrele de caras conservate din primavara.Si pentru a elimina ingredienti care sa micsoreze efectul am incercat icrele simple folosind mamaliga drept liant,amestecand mamaliga instant cu apa din iaz si du ... mai mult
Se amesteca ingredientele si se adauga apa pana se pot face cocoloase.Se poate nadi cu catapulta, dar se poate folosi si pe momitor. Da rezultate bune mai ales la caras. ... mai mult
se pune gemul la fiert in apa cand apa clocoteste se adauga treptat malaiul amestecat cu faina si se se mesteca incontinu pana se ingroase mamaliga cand sa fiert bine se scoate pe un fund de purtelan si se preseaza cu o farfurie cu greutate deasupra ... mai mult
malai,miere,alune macinate,unt se pun 3l apa la fiert,cand da apa in clocot,se adauga o punga malai grisat.se amesteca malaiul foarte bine si se adauga o lingurita vanilie lichida,2 lingurite de miere,2 cubulete de unt,si un pumn alune macinate.se rastoarna mamaliga rezultata intr un prosop.se leaga bine si se la sa la scurs in prosop.dupa o ora se fierbe in acel prosop inca cca 20 min.se lasa iar la scors...se taie cubulete si ........se prind pestii cu ea.fir intins ... mai mult
am reusit nada asta dupa mai multe esecuri si incercind sa simplific nadele mult prea complexe cu ingrediente greu de gasit .tot ce folosesti e simplu de procurat.hai sa va zic cum fac.prajesc cinepa si o macin dar sa nu fie fin .amestec toate enumerate mai sus cu o seara inainte ,sa se imbibe bine uleiul iar cind ajung pe balta, amestec cu apa de acolo.nu puneti din prima toata cantitatea de apa .puneti cite putin si lasati sa preia apa nada, iar daca mai este nevoie completati.oricum dupa un ... mai mult
se amesteca toate ingredientele dar nu puneti apa de la robinet doar apa din lac. trebuie tinut la umbra dupa ce a fost preparat. dupa ce se pune pe momitor puneti pe el si niste lapte praf dar nu este obligatoriu. FIR INTINS!!! ... mai mult
se pun boabele la fermentat in jur de 2 saptamani dar fiecare separat.apa se lasa pana acopera boabele nu mai mult.cand incepe sa se sparga coaja sunt gata.pe balta se amesteca impreuna si se adauga aditivi depinde de fiecare pescar si de fiecare balta in parte.am nadit cu aceasta si da rewzultate destul de bune. ... mai mult