Retete de nada pentru Crap
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Se cerne pamantul de cartita pentru o aerisire si maruntire uniforma, apoi se amesteca cu toate componentele inafara de arome, dupa omogenizare se adauga aromele dupa preferinta fiecaruia si umectare cu apa pana la consistenta dorita , apoi se fac bulgari si se nadeste ... mai mult
mixul de crap se amesteca intr-o galeata mare cu faina de peste si cu uruiala prefabricata si srotul,apoi treptat se pune apa minerala,de ce minerala are avantaj ca contine acele minerale si nu numai,cu aroma amestecata deja in apa dinainte,se amesteca pana aproape de inatrire xcand se introduc si boabele si se mai amesteca 5 minute. ... mai mult
dupa omogenizare se umecteaza nada pana cand se pot forma cocoloase,se pot adauga diferite arome pe care doreste sa le foloseasca fiecare dintre noi.la acest tip de nada pot sa traga si alte tipuri de peste.fir intins ... mai mult
cu aceasta nada de primavara e imposibil sa nu raspunda ceva mai ales pesti pasnici, ramele se iau si se taie marunt deasemenea viermi sunt varsati pe rand intr-o galeata amestecati cu mixul faina de peste ,aroma ,aditivi, apoi ramele ,se amesteca bine bine pana cand se poate face bulgari care pot fi buni de aruncat ... mai mult
Malaiul cel mai bun e cel din piata, si negrisat. Cel unguresc are si colorant alimentar, asa ca nu e rau. De preferat este ca malaiul sa nu fie cernut pentru ca fragmentele de coaja au aroma de porumb - cu toate ca, nepregatita cum trebuie, mamaliga din malai necernut nu are consistenta celei din malai cernut. Se pune apa, sa zicem 1,5 l., intr-un ceaun in care se arunca doi - trei pumni de malai, asa incit sa se formeze o supa ceva mai consistenta. Se lasa la fiert destul de mult, pentru a ... mai mult
Cerealele,hrana pentru pisici si hrana pentru pasarele se macina separat in functie de granulatia dorita. Se amesteca toate ingredientele si se obtine 10 kg de nada. Atractantii si aromele le puteti pune dupa preferinte. Aceasta nada poate fi si un mixt(baza) pentru boilesuri. ... mai mult
Se fierbe mamaliga obisnuita.Se framanta apoi cu un amestec de malai si faina (parti ~ egale) pana la inglobare totala si omogenizare.Din pasta obtinuta,se fac bilute de dimensiunea dorita care se introduc in apa clocotita.Initial bilutele se duc la fund.Cand au fiert suficient se ridica singure la suprafata,de unde se culeg cu o spumiera.se dau prin malai cu diferite arome(dupa preferinte) si se pastreaza intr-o cutie inchisa. ... mai mult
Dintr-o bucata de burete sintetic se taie cuburi mici care se introduc in galbenus de ou amestecat cu miere si diferite arome,apoi se prind in carlig,fiind o momeala atractiva pentru crap ... mai mult
Se amesteca intr-un vas faina de malai si faina alba. Se adauga putina apa calda , drojdia de bere dizolvata in apa,se amesteca bine si se lasa la dospit 2 ore la cald.Se fac chifle care se coc la cuptor pana se rumenesc.Dupa racire se cojesc si se taie miezul in felii care se usuca bine la o sursa moderata de caldura.Uscate,se rup in bucati si se macina in rasnita.Se trec prin sita fina si se macina ce a mai ramas pe sita.Praful de mamaliga obtinut se poate pastra timp nelimitat in pungi de pla ... mai mult
se pune apa la fiert si se adauga boabele de porumb si se fierb in jur de 15 minute.se lasa la racit dar la soare sa fermenteze se poate adauga diferite arome dar cea mai buna pare sa fie de capsuni.dupa 2 saptamani se poate momi cu ele .din cauza mirosului neplacutin urma fermantatiei este o delicatesa pentru crap si amur.trebuie incercata. ... mai mult
eu am incercat la ora actuala cel mai des folosita nada pentru crap,amur sunt boabele din conserva cu aroma de capsuni. ... mai mult
se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga boabele de porumb si grau,se fierb pana se inmoaie si se adauga semintele de canepa care au fost prajite in prealabil. ... mai mult
pamantul se amesteca cintr-o galeata cu mixul apoi treptat se pune si un aditiv sa fie umed, ultima data se pun si ramele si vierusii dupa care se mai amesteca inca 10 minute pana se ingroasa bine. ... mai mult
se pune intr- o galeata mixul apoi se amesteca cu aditivul ales de voi pana se omogenizeaza intre timp se toarna si putin lapte de porumb si cate putina aroma de vanilie,capsuni,anason etc si se amesteca pana se face o pasta .se poate face guguloaie de marimea pumnului si se arunca in locul ales de voi. ... mai mult
se pun boabele de porumb la fiert si se lasa sa fiarba in jur de 15 min.si se adauga boabele de grau si se fierb impreuna pana ajung ca pielita sa inceapa sa se desfaca de pe ele.se lasa la racit si se amesteca foarte bine cu samanta de canepa care in prealabil a fost trecuta prin masina de macinat.aici se pot adauga diferite arome care sunt folosite de catre pescar pentru o nadire cat mai buna. ... mai mult
se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de porumb si se amesteca tot timpul sa nu se lipeasca de fund.cand este aproape gata se adauga faina de grau dar tot cate putin si se amesteca.la final se adauga scortisoara.pe malul apei la aceasta nada se poate adauga rame taiate bucati sau viermusi. ... mai mult
se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de malai amestecata cu faina de grau pana cand pasta formata este destul de intarita,se adauga scortisoara si se amesteca permanent,zaharul pentru umiditate si mierea de albine pentru gust.eu am incercat aceasta reteta si da rezultate destul de bune. ... mai mult
se pune apa la fiert cu un praf de malai,cand clocoteste se introduce sofranul zaharul vanilat se lasa putin si se da la foc mic,se pune malaiul cate putin cand se ingroasa se pune praful de soia si faiana se amesteca pana se leaga bine,dupa 5 min se da jos si se baga intr-un ciorap,se bate ciorapul pana iese toata apa si se scoate,se lasa la aer invelita intr-o carpa fina,eu am avut rezultate bune,fir intins ... mai mult