Retete de nada pentru Crap

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Crap

Mamaliga pentru cocolos

Intr-un vas se amesteca faina alba cu malaiul cu apa calda pana se obtine o pasta subtire care se tine de mana . apoi se adauga mierea de albine pentru indulcire si macuca , srotul de floarea soarelui , se amesteca pana se obtine o pasta precum plastilina cu tenta de a se tine de mana . Aroma se poate pune cand se fierbe sau la malul apei . Se imparte in doua se formeaza doua cocoloase care se pun la fiert . Se trec prin doua clocote puternice apoi se da jos de pe foc se scot se lasa la scurs pe ... mai mult

  • 08-01-2010
  • 5787
  • 0
  • 0

Cocoloase de mamaliga cu ou

Se fierb ouale tari, dupa ce sau racit, se vor taia cubulete mici. Se face o mamaliga tare, când este calduta se amesteca cu zahar, arome, ulei de floarea soarelui pentru plasticitate, se adauga cubuletele de ou si brânza dulce de vaci. Se omogenizeaza si se fac cocoloase mici. Fir întins! ... mai mult

  • 02-01-2010
  • 6032
  • 0
  • 1

Nada crap

Mierea de albine se va dizolva in 500 ml.apa calda pe aragaz, pana va deveni omogena.Zdrobim sau macinam cu blenderul(mixerul)porumbul in lapte,sau daca folosim porumb din conserva il punem cu tot cu lichid, dupa zdrobire,si il vom amesteca cu mierea omogenizata.Adaugam uruiala de porumb,faina alba,laptele praf si mai adaugam o lingurita de boia dulce,o lingurita de boia iute si una de piper. Toate aceste ingrediente le vom amesteca bine,pana vor deveni ca o pasta de consistenta plastelinei. ... mai mult

  • 17-12-2009
  • 3137
  • 0
  • 0

Bilute de mamaliga tare aromate

Se fierbe o mamaliga obisnuita. Se framânta apoi calda cu un amestec de faina de porumb si grâu si arome, pâna la înglobarea totala si omogenizare. Din pasta obtinuta se fac bilute la dimensiunea dorita, care se introduc în apa clocotita. Initial bilutele se duc la fund,când au fiert suficient, se ridica singure la suprafata, de unde se culeg cu o spumuiera. Se dau prin faina de porumb, dupa ce sau racit se pastreaza într-o cutie închisa. Fir întins. ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2818
  • 0
  • 0

Mamaliga praf aromata

Se amesteca într-un vas faina de porumb fina si faina de grâu. Se adauga putina apa calda , putina drojdie de bere dizolvata in apa, se amesteca bine si se lasa la dospit 2 ore la cald. Se fac apoi chifle care se coc la cuptor pâna se rumenesc. Dupa racire se cojesc si se taie miezul în felii care se usuca bine la o sursa moderata de caldura. Uscate, se rup în bucati si se macina în râsnita. Se trec prin sita de faina si se macina ce a ramas în sita. Praful de mamaliga obtinut se amestec ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 3867
  • 0
  • 0

Nada universala

Se pune malaiul de porumb la fiert vreo 20-30 minute si se face o mamaliga vartoasa.Porumbul,care a stat in prealabil vreo 24-36 ore la inmuiat se pune peste aceasta mamaliga,se adauga si painea care trebuie putin inmuiata inainte,srotul de floare si zaharul vanilat,la care putem sa adaugam si ceva arome dupa preferinta.Se amesteca bine pana obtinem o pasta.Ajunsi la locul de pescuit,vom mai adauga apa din balta atat cat este necesar pentru a face niste bulgari de marimea unei mingi de tenis,car ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 4326
  • 0
  • 0

Cea mai simpla reteta de canepa fiarta

In primul rand pentru aceasta reteta avem nevoie de un termos mediu,adica in care sa intre cel putin 500 mililitri lichid.Punem semintele de canepa in acest termos,adaugam si zaharul si amestecam bine.Acum vine partea cea mai frumoasa:luam un ibric in care avem aproximativ 400 mililitri apa si il punem la fiert.Cand apa a fiert,o turnam peste amestecul de seminte si zahar,pana umplem termosul,dupa care il inchidem cu capacul.Aceasta operatie o vom face cu o seara inaintea zilei in care ne-am pro ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2641
  • 0
  • 0

Canepa fiarta

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 6936
  • 0
  • 1

Porumb de floricele conservat

Pentru aceasta reteta avem nevoie de o oala de fiert sub presiune.In aceasta oala punem porumbul impreuna cu zaharul ,peste care vom adauga apa atat cat sa-l acopere.Daca oala este mai mica, putem imparti aceste ingrediente in doua.Obligatoriu se va da oala la foc mic, si se va lasa sa fiarba aproximativ 45 minute.Aromele le puteti pune si inainte si dupa ce s-a fiert porumbul.Eu prefer sa-l adaug dupa.Pe montura dumneavoastra puteti combina:adica sa puneti doua boabe de porumb,una rosie si una ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 4186
  • 0
  • 1

Patratica

se cerne malaiul cat mai fin posibil dupa care se amesteca bine cu faina.apa se pune la fiert cu cele doua linguri de zahar puse in ea plus un varf de cutit de sofran daca se doreste ingalbenirea mamaligii.se lasa sa se fiarba bine iar apoi se amnesteca cu facaletul si in timpul asta se pot adauga cateva picaturi de ulei.se scoate compozitia si se introduce intr-un ciorap de dama curat urmand sa se puna din nou la fiert inca 5-7 min.se scoate si se pastreaza in ciorapul respectiv pana pe balta ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2054
  • 0
  • 0

Mamaliga moale aromatizata

În apa fierbinte se se adauga treptat doua parti de faina de malai si o parte de faina alba, amestecând continuu circa 10 min în conbinatie cu srot de floarea soareluimacinat,siropuri diferite, halva, arome si coloranti. Dupa racire se amesteca, dupa dorinta si cu alte componente, pentru obtinerea pastei dorite. ... mai mult

  • 15-12-2009
  • 2605
  • 0
  • 0

Pasta de cartofi cu gris

Se fierb cartofii cu coaja cu tot , cu o zi înainte, se curata, se strivesc binesi se amesteca cu gris, framântându-se pâna nu se mai lipeste de degete. Se fac galuste mici , sferice si se fierb in apa 30min.În loc de gris se poate pune faina alba pasta devenind mai moale.Se poate colora cu sofran în galben-intens sau colorant galben si aromatiza cu vanilina sau alte arome. ... mai mult

  • 15-12-2009
  • 2814
  • 0
  • 0

Mamaliga sintetica

Dintr-o bucata de burete sintetic, se taie cuburi mici care se introduc în galbenus de ou amestecat cu miere si diferite arome. apoi se pring în cârlig, fiind o momeala atractiva pentru crap. Fir întins ! ... mai mult

  • 15-12-2009
  • 943
  • 0
  • 0

Patratele de cartof

Se fierb cartofii in coaja cu o zi inainte,se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se amesteca apoi cu faina,grisul,adugand zaharul vanilat si colorantul,dupa care se framanta,pana la omogenizarea aluatului.Cu ajutorul sucitorului se intinde pe o planseta pudrata in prealabil cu faina,o foaie groasa de circa 10 mm.Din aceasta se tai fasii uniforme cu latimea de cca 10-15 mm,apoi taind perpendicular,cubulete.Se rotunjesc frecandu-le in palma.La sfarsit punem bilele la fiert in apa clocotita s ... mai mult

  • 14-12-2009
  • 1981
  • 0
  • 0

Porumb cu tuica si miere

Se ia o cantitate de porumb uscat(din cotarca),in functie de cantitatea cu, care se doreste sa se momeasca.Se pune la muiat circa 24h, dupa care se pune la fiert intr-un ceaun,dar atentie sa nu miroase a mancare.Se fierbe la foc moale ,iar cand boaba este fiarta de jumatate se introduce zahar(un kg.la 10 kg. de porumb),dupa care se mai lasa la fiert, la foc domol,circa o jumate de ora,dar ATENTIE : cand boabele incep sa pomneasca se intrerupe din fiert.Se lasa sa se raceasca dupa care se pune in ... mai mult

  • 15-11-2009
  • 8773
  • 0
  • 5

Mamaliga pt crap

Se pune la incalzit apa intr-un vas separat timp de 6 min. Intre acest timp se amesteca faina de malai cu faina alba iar dupa aceea cu apa calda. Continutul se amesteca pana se ingroasa. Apoi se framanta bine pana incepe sa se intareasca putin. Se formeaza bucati cat degetul aratator (in forma de nutli) dupa care se pun intr-un alt vas de 5-6 l, in care se afla usturoiul presat, lasandu-se la fiert pana da un clocot. Intre timp se amesteca cu lingura gaurita pentru a se evita prinderea de vas. ... mai mult

  • 10-10-2009
  • 21453
  • 0
  • 6

Reteta boilies sezon rece

Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2 lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvant ... mai mult

  • 10-10-2009
  • 9163
  • 0
  • 6

Nada crap cu cartof

Se inmoaie porumbul 24 ore, apoi se fierbe. Preferabil intr-o cucta. Dupa fierbere se adauga aroma, melasa si soia care in prealabil a fost fiarta pt. 30min. Dupa 15 min de la fierbere se adauga si Betaina. Se adauga boiles-urile jumatate sparte, jumatate intregi. Cartofi se curata cubulete si se adauga inainte de inceperea nadiri. Ca si momeala se poate folosi, porumb, cartof cubulet(pe fir de par merge cel maibine) si boiles. Avantajul oferit de reteta este ca se pot combina mai multe tipur ... mai mult

  • 11-08-2009
  • 9489
  • 0
  • 1