Retete de nada pentru Platica
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Platica. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Platica. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
se ia bird food-ul ,semintele de canepa si de anason si se dau prin masina de rasnit cafea. se adauga restul de ingrediente intr-o galeata si se amesteca bine adaugand apa fiarta si racita. pentru a face mai multa nada se respescta proportiile. este o nada ideala pentru pescuit la feeder dar si pentru stationar. este o nada de efect in pescuitul la pestii pasnici ( mreana, crap, caras, cteno, salonta etc...) ... mai mult
malaiul,faina de grau si faina de orez se amesteca uscate. peste amestec se toarna o lingura de melasa si SPD(sirop de porumb)pana se omogenizeaza compozitia.functie de temperatura apei putem adauga si CSL(alcool porumb). se fac galuste cam de marimea unei linguri;se ambaleaza galustile in hartie de ziar si se pun la fiert intr-o oala in care apa a dat in clocot.se fierb cca 30 min.se scot dezambaleaza si se pun intr-un vas etans. pe malul apei se scoate o galusca si se framanta(eventual mai ... mai mult
se pune toate ingredientele intro galeata , apoi turnam apa fiarte si le lasam cateva minute,apoi le mixam si obtinem bulgari numai buni de aruncat. ... mai mult
O nada de succes in Romania este Benzar Mix. Se gaseste pe piata in 13 variante, pentru diferite specii de pesti si este produsa dupa retetele multiplului campion national de pescuit stationar, Zsolt Benzar. Pentru pescarii care nu cunosc acesta nada, iata cateva tipuri : Benzar Mix Crap - Caras : nada pentru crap si caras, cu o puternica aroma de lamaie si portocala. Are o eficacitate marita primavara, cand temperatura apei este sub 15 grade C Benzar Mix Special Platica : la baza nadei sta ... mai mult
se amesteca nada bell-cu viermusi apoi cu faina de peste,din cand in cand mai turbam si apa,vreau sa mentionez faptul ca nada bell este o nada noua pentru albitura produsa de ungurii. ... mai mult
Mod de preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde, dupa care se amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta foarte bine si se amesteca cu atractantii, arome, etc. Se poate folosi pe momitor in amestec cu srot de floarea soarelui, ... mai mult
se pune apa la fiert in jur de 2 litri si cand incepe sa fiarba se adauga cate putin faina de malai,se amestece tot timpul,din cand in cand se adauga faina de grau dar numai cate putin presarata.cand este gata se lipeste foarte bine pe lingura cu care sa amestecat.la final se adauga scortisoara si pesmetul,se amesteca foarte bine pana devine foarte consistenta.este foarte buna pentru naditor ,nu cade dupa primele aruncari. ... mai mult
Se prajesc(putin) semintele de floarea soarelui,canepa,mei si susan.Apoi se dau prin masina de macinat. Se macina si biscuitii si fulgii de porumb cu miere. Se pune tot ceea ce a fost macinat impreuna cu restul ingredientelor. Adaugati apa in nada din locul in care pescuiti si lasati aprox 15 min ca nada sa-si traga apa.Puteti adauga diverse esente dupa preferinte (capsuni,vanilie). Fir intins! ... mai mult
Toate ingredientele sant macinate,mai putin boabele de porumb,care de preferinta ar trebui sa fie intregi ,si se adauga cu continutul lichid di cutie,peste celelalta ingrediente,apoi le amestecam mai cu atentie ,ca perumbul sa nu de farmiteze prea tare,si complectand apa pana se obtine o pasta mai tare,dupa preferinta fiecarui pescar in functie de utilizari. ... mai mult
malaiul se da prima data printr-o masian de facut cafea pwentru a iesii foarte fin apoi se pune la fiert pentru mamaliga,treptat se pune zaharul vanilat apoi o aroma anume si catre final canepa alba o gasiti la magazinele de pescuit cred ca a aparut,si amestecati este foarte eficienta exact ca o mamaliga numai ca are asta inauntru care face diferenta. ... mai mult
MENTIONEZ CA INGREDIENTELE SANT MACINATE,SE AMESTECA IN ORDINEA DE MAI SUS ,SI DUPA OMOGENIZARE SA ADAUGA APA,DE RAU,IN ZONA UNDE FACEM PARTIDA DE PESCUIT,MAI PUTIN ESENTA SE ADAUGA LA SFARSIT. ... mai mult
ingredientele se amesteca,si se pun intr-un vas cu apa clocotita,si se lasa la fiert pana se obtine un aluat mai tare,si folosit in maxim trei zile ,ferit de razele de soare ,pentru a nu se acri. se poate folosi imediat ce a fost preparata nada. ... mai mult
Se pune 500 ml apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora. Fir intins. ... mai mult
intr-o galeata mai mare se pune mixul cu putina apa,apoi se adauga oul cu laptele de poprumb si aroma de anason,se amesteca usor,fara graba pana compozitia va prinde forma aleasa de voi. ... mai mult
Se cerne pamantul de cartita pentru o aerisire si maruntire uniforma, apoi se amesteca cu toate componentele inafara de arome, dupa omogenizare se adauga aromele dupa preferinta fiecaruia si umectare cu apa pana la consistenta dorita , apoi se fac bulgari si se nadeste ... mai mult
mixul de crap se amesteca intr-o galeata mare cu faina de peste si cu uruiala prefabricata si srotul,apoi treptat se pune apa minerala,de ce minerala are avantaj ca contine acele minerale si nu numai,cu aroma amestecata deja in apa dinainte,se amesteca pana aproape de inatrire xcand se introduc si boabele si se mai amesteca 5 minute. ... mai mult
cu aceasta nada de primavara e imposibil sa nu raspunda ceva mai ales pesti pasnici, ramele se iau si se taie marunt deasemenea viermi sunt varsati pe rand intr-o galeata amestecati cu mixul faina de peste ,aroma ,aditivi, apoi ramele ,se amesteca bine bine pana cand se poate face bulgari care pot fi buni de aruncat ... mai mult
Se fierbe mamaliga obisnuita.Se framanta apoi cu un amestec de malai si faina (parti ~ egale) pana la inglobare totala si omogenizare.Din pasta obtinuta,se fac bilute de dimensiunea dorita care se introduc in apa clocotita.Initial bilutele se duc la fund.Cand au fiert suficient se ridica singure la suprafata,de unde se culeg cu o spumiera.se dau prin malai cu diferite arome(dupa preferinte) si se pastreaza intr-o cutie inchisa. ... mai mult