Retete de nada pentru Salonta
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Salonta. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Salonta. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Se pun semintele (grau, mei, orz) la inmuiat cu suficienta apa. Se lasa 48 ore. Porumbul se pune si el la inmuiat intr-o alta galeata tot 48 ore. Apa trebuie sa fie suficienta mai ales peste seminte. Dupa 48 ore se fierbe porumbul la foc mic pana cand bobul este aprope spart. Nu pun indulcitor pentru ca am observat ca procesul de fierbere este mai indelungat. Cu 30-40 minute inainte sa fie gata porumbul se pune soia. Dupa fierbere se adauga mazarea. Tot dupa fierbere se pune Melasa se amesta ... mai mult
Se pun semintele la inmuiat acoperite cu apa. Apa sa fie suficeinta pt ca grauntele vor lua multa apa. Deci urmariti cantitatea de apa si o complectati la nevoie. Se lasa cca. 24 - 48 ore la inmuiat. Se fierb apoi pana proumbul aproape se sparge Se iau de pe foc si se pun celelalte elemente in orice ordine. Se lasa la asa inca 12-24 ore. Se pot folosi boabele mai tari ca si momeala pt carlig. Recomadat pt momela : porumb, mamaliga Cantitatea ajunge pentru un pescuit de doua zile si se arunc ... mai mult