Retete de nada pentru Somn
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Somn. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Somn. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Comercializam produse VRAC,condimente-mirodenii-arome naturale procesate in fabirca,ce pot fi folosite in preparea nadelor pentru pescuit. Se ofera Declaratie ... mai mult
Reteta prezentata se preteaza in special in lunile reci de dupa iarna cind temperatura apei nu depaseste 5 grade. E o reteta care se preteaza atit pentru crap cit si pentru somn. Slaba in grasimi intrucit in apa rece acestea se solidifica si nada isi pierde din atractivitate dar bogata in nutrienti. Se poate usor confunda dupa miros cu carnea de scoica. Se ia un mat de oaie subtire lung de aprox 1 metru se spala bine se curata de sare si se lasa la inmuiat intr-un vas cu apa calduta. Ingrediene ... mai mult
se pun boabele la fermentat in jur de 2 saptamani dar fiecare separat.apa se lasa pana acopera boabele nu mai mult.cand incepe sa se sparga coaja sunt gata.pe balta se amesteca impreuna si se adauga aditivi depinde de fiecare pescar si de fiecare balta in parte.am nadit cu aceasta si da rewzultate destul de bune. ... mai mult
Este una din momelile preferate ale somnului, se gaseste de regula in zonele in care se afla si rama neagra de mal si in zone cu reziduuri animaliere. Se recolteaza cel mai bine primavara in lunile aprilie-mai si toamna in lunile septembrie-octombrie. Multi pescari le cresc pana toamna tarziu in cutii speciale. Coropisnitele trebuie pastrate independent deoarece se omoara intre ele. Poate fi prinsa in carlig in doua moduri: 1. Se trece carligul prin platosa superioara situata deasupra capului ... mai mult
se pune apa la fiert si se adauga boabele de porumb si se fierb in jur de 15 minute.se lasa la racit dar la soare sa fermenteze se poate adauga diferite arome dar cea mai buna pare sa fie de capsuni.dupa 2 saptamani se poate momi cu ele .din cauza mirosului neplacutin urma fermantatiei este o delicatesa pentru crap si amur.trebuie incercata. ... mai mult
se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga boabele de porumb si grau,se fierb pana se inmoaie si se adauga semintele de canepa care au fost prajite in prealabil. ... mai mult
Taieti albitura marunt(2-3 bucati) si o puneti intr'un vas de preferat galeata , apoi taiati ficatul cubulete si il bagati cu pestele si apoi adaugati ramele. Le lasati o zi sa stea asa impreuna , puteti adauga si o cana de apa peste ele . Dupa ce incep sa miroase se nadeste ft bine dimineata si seara . Daca urmariti somnul puteti aduga si usturoi in compozitie. ... mai mult
Taieti albitura marunt(2-3 bucati) si o puneti intr'un vas de preferat galeata , apoi taiati ficatul cubulete si il bagati cu pestele si apoi adaugati ramele. Le lasati o zi sa stea asa impreuna , puteti adauga si o cana de apa peste ele . Dupa ce incep sa miroase se nadeste ft bine dimineata si seara . Daca urmariti somnul puteti aduga si usturoi in compozitie. ... mai mult
Se ia una bucat de rama si se planteaza pe carlig a[oi se inteapa u virmus colorat de obicei eu folosesc viermusi colorati in tosu , apoi apoi rama alba si daca mai avem inca un vermus colorat . Veti vedea ca nimic nu este mai important si se adeveresta , pentru peste decat acesti vermusi colorati . Dar asa de bine si rama de orice culoare este bine venita . Incercati domnilor nimic nu va opreste , peste si-a schimbat obiceiurile . Fir intins ! ... mai mult
interesant este ca micutul peste face mai mult decat orice alta momeala la pescuitul pestelui rapitor . Se prinde la carlig si apoi se pune ca momeala pentru rapitor . Nu se tine mult la aer ca moare repede . Se prinde de spate spre coada . Este foarte iubit de rapitori . Numao bine si fir intins ! ... mai mult
De foarte multe ori toamna tarziu cand celelalte momeli se gasesc mai greu am folosit ca momeala broscuta care se gaseste pe malul apei din abundenta . Nu trebuie sa fie mare ci se va alege una potrivita , eu de obicei folosesc broscutele din anul in curs . Se prinde cu mana este ceva alergatura dar merita . Deci se prinde si se agata in carlig de partea dorsa de la spate si se arunca acolo unde credem ca avem somn . Se scoate la o jumatete de ora maximum o ora altfel se ineaca . Fire intise ! ... mai mult
Pare hilar dar nu o sa va vina sa credeti ce capturi puteti avea . Trebuie spus ca personal o singura data am folosit ca momeala soarecele . Pe o montura de somn se agata soarecele de partea dorsala spate si fara o lestare peste puterile soarecelui se lanseaza in zona gropilor sau acolo unde stiti ca este posibil sa fie somn . Zgomotul facut de caderea in apa precum si chitaitul soarecelui atrage somnul si veti vedea ca nu unul mic .Asa am vazut un mos pescuind si prinzand somn . Fir intins ! ... mai mult
E greu de crezut ca poti avea rezultate cu ceva care este mai bun de mancat decat sa-l pui in carlig . Totusi asta se numeste stiinta , sau poate noroc . Oricum daca ati prins un rac nu-l aruncati rupeti-i coada si incercati sa scoateti tot ce este in ea ( merge si asa dar carcasa ! ) si puneti in carlig . NU sperati ca ati aruncat si ati prins , dar cei mai mare al vostru va fi . Rabdare si fire intinse ! ... mai mult
Se cauta in gunoi de grajd si se aleg cele mai importante exemplare . Se pun la curi ( grija nu la un loc cu ramele ) .Cand suntem la malul apei se ia una bucata se pune in carlig si una bucata se aseaza intr-o cutie sa fac zgomot . Sincer nu glumesc , chiar asa , langa carlig se pune o cutie in care se pune coropisnita sa fac gala galagie > Vorbim si despre asta , dar mai tarziu . Fir intins ! ... mai mult
Se gaseste doar vara . Se pune o bucata de carne in apa si dupa 4 ore o cautam . Ce gasim luam si punem intr-o sticla de plastic . nu peste rama ca nu le mai gasiti . Ajunsi la malul apei se una bucata si se taie in doua cu un bat ca o sula se untoarce lipitoarea pe dos , se agata in carlig si se da la peste . Sangele si mirosul ....face totul / Fir intins ! ... mai mult
Foarte simplu . Bojocul de oaie se taie patratele cam de marimea 20/20 , iar matele se lasa la soare de azi pana a doua zi ( nu la frigider ) . adoua zi , dupa ce am taiat bojocul se baga la rece ( cel mai bun se lasa la temperatura verii) se pregatesc lansetele si se pune pe carlig simplu , dublu sau triplu ( marimea in functie de ce visam noi sa prindem )o bucata de bojoc si restul de acoperit carligul cu mate , sau reversul mate si apoi bojoc . Cautati groapa . Fir intins ! ... mai mult